Vreugde bij de spelers van Roda JC tijdens de 4-0 overwinning op Helmond Sport.
Volledig scherm
PREMIUM
Vreugde bij de spelers van Roda JC tijdens de 4-0 overwinning op Helmond Sport. © BSR Agency

Het blijft rumoerig bij Roda JC: ‘We snakken naar rust’

Puntenstraf dreigtHet is ouderwets rumoerig bij Roda JC. Clubeigenaar Mauricio Garcia de la Vega vertrok, een nieuwe is in aantocht. En vanwege financiële wanorde dreigt een puntenstraf. Lichtpuntje in donkere tijden: zaterdag won de Limburgse eerste divisionist met 4-0 van Helmond Sport. ,,Man, wat hadden we dit nodig.”

Door Dennis van Bergen

Het is even schakelen voor Daryl Werker. Geregeld staat de Roda JC-captain na afloop van wedstrijden te vertellen over hoe het beter had gemoeten bij de club waar hij als vijfjarig jochie al op de tribune stond. Zaterdagavond laat hoort hij zichzelf prompt praten over ‘een dik verdiende 4-0 overwinning’. Op Helmond Sport weliswaar, maar toch. ,,Goed voetballen, vier keer scoren én drie punten. Man, wat hadden we dit nodig.”

  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.