Vlnr: Bijlow, Senesi, Fer, Berghuis
Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr: Bijlow, Senesi, Fer, Berghuis © BSR

Het succes van Advocaat: Afspraken, fitheid en een kwartet dat de leiding neemt

Nederland breekt het hoofd om de succesreeks van Dick Advocaat bij Feyenoord te verklaren. De trainer is duidelijk en maakt keiharde afspraken met zijn spelers. En hij bouwt op vier steunpilaren.

Justin Bijlow

Dick Advocaat zette zijn reeks in met Kenneth Vermeer onder de lat, maar na de winterstop is Bijlow al zes duels een belangrijke pion. ,,Een heel jonge keeper’’, zegt Advocaat met een cynisch glimlachje. Een jaar geleden was immers één van de redenen van veel supporters om tegen zijn komst te zijn dat hij erg weinig oog zou hebben voor de jeugd.

,,Bijlow heeft het goed gedaan’’, zegt Advocaat. ,,Maar hij staat er pas een paar wedstrijden. Nu moet hij laten zien dat dit zijn wekelijkse niveau is. Hij krijgt de kans, het is nu aan hem.’’

Bijlow durft van zijn lijn te komen, vreest niet om rustig op te bouwen en coacht volgens de trainer veel meer dan zijn voorganger. Bovendien roert hij zijn mondje in de groep. Als het aan Advocaat ligt, is de jonge keeper één van de keyplayers van het Feyenoord van de toekomst.