Volledig scherm
De spelers van Jong Ajax vieren de goal van Danilo Pereira. © pro shots

Jong Ajax mist veertien spelers, maar wint wel van Jong AZ

Jong Ajax heeft in de Keuken Kampioen Divisie verrassend gewonnen van Jong AZ. De Noord-Hollandse derby eindigde in Alkmaar in 0-1. Danilo Pereira maakte in de 27ste minuut het enige doelpunt in het AFAS Stadion in Alkmaar. 

De thuisploeg beëindigde de wedstrijd met tien man na de tweede gele kaart voor Levi Opdam in de extra tijd.

Jong Ajax had bij de KNVB om uitstel van het duel gevraagd. Trainer Michael Reiziger miste liefst veertien spelers door interlandverplichtingen met nationale jeugdteams. De wedstrijd moest echter volgens plan worden gespeeld en dat ging de jonge gelegenheidsploeg uit Amsterdam onverwacht goed af.

Jong Ajax staat na vier wedstrijden op de zesde plaats met zeven punten. Jong AZ bezet de zeventiende plaats met één punt.

  1. Willem van Hanegem-special

    Willem van Hanegem-special

    Feyenoord-legende Willem van Hanegem wordt woensdag 75 jaar. AD Sportwereld viert dat met een schitterende special over de Kromme. Daarin onder meer een persoonlijke verhaal van verslaggever Sjoerd Mossou, een dubbelinterview tussen Willem van Hanegem en Johan Neeskens, herinneringen van onder anderen Hugo Borst en Henk Fraser, een uitgebreide terugblik op de Europa Cup-I-finale van 1970, uiteraard een groot interview met de jarige job zelf en veel en veel meer.