Volledig scherm
PREMIUM
Jackie Groenen. © BSR Agency

‘Juist ík eruit, daar had ik moeite mee’

Jackie GroenenHet voetbalvernuft van Jackie Groenen (24) is een belangrijk wapen van dit Oranje. Maar tegen Nieuw-Zeeland kon ze dat maar moeilijk etaleren, met een wissel tot gevolg. Iets wat de middenvelder bepaald niet gewend is.

Volledig scherm
Jackie Groenen in duel met Rosie White van Nieuw-Zeeland. © EPA

Door Tim Reedijk

Jackie Groenen is een genieter. Van jongs af aan is ze opgegroeid met de beelden van Johan Cruijff. In de auto op weg naar trainingen zat een schermpje waarop ze de videobeelden van de grootmeester grijs draaide. Nu is het Frenkie de Jong die haar bovengemiddelde aandacht trekt.

Voetballers die dingen doen die anderen niet kunnen of die passes geven die anderen niet zien. Bij de Leeuwinnen is die rol háár toebedeeld. Zij is de speelster die een wedstrijd kan openbreken met een splijtend passje. Liefhebbers als AD-columnist Willem van Hanegem (‘ze kan geweldig voetballen en zegt zinnige dingen over het spelletje’) loven haar kunnen op het veld en daarbuiten.

  1. Avond vol bijzondere momenten levert GA Eagles keurig rapport op
    PREMIUM
    OP RAPPORT

    Avond vol bijzondere momenten levert GA Eagles keurig rapport op

    Het gaat soms hortend en stotend, glibberend en glijdend. Maar ondanks alle fysieke en sportieve hobbels van de eerste competitiemaanden heeft Go Ahead Eagles zich vrijdagavond met een 1-1 gelijkspel tegen een sterk Jong Ajax van een prima kant laten zien. Een goede eerste helft, een minder laatste halfuur. Een eerste profgoal, gemiste kansen en de revanche van een getergde doelman. Trainer Jack de Gier heeft voldoende in handen om de komende maanden de top vijf van de Keuken Kampioen Divisie aan te vallen.