Volledig scherm
PREMIUM
© Pim Ras Fotografie

Kleine back, grote scoringsdrift

Op weg naar het Champions League-duel van morgen met Lille schudde Ajax zaterdag SC Heerenveen van zich af (4-1). Met dank aan de scoringsdrift van de Argentijnse back Nicolás Tagliafico (27).

Door Freek Jansen

Bij Ajax gaan de herinneringen deze week ongetwijfeld even terug naar de derde week van september vorig jaar. Destijds speelde de club in deze periode in de Champions League eveneens het eerste groepsduel thuis, gevolgd een paar dagen later door de topper in Eindhoven tegen PSV. Waar de ploeg van Erik ten Hag vorig seizoen het hoofdtoernooi van de Champions League begon met een overtuigende 3-0 zege op AEK Athene, is morgen Lille de tegenstander. En zondag reist Ajax vervolgens weer af naar Brabant voor de topper tegen PSV.

  1. Stiften met ‘die lange’ Cees Marbus: ‘Debuteren tegen Van Hooijdonk en eieren van moeder Hulshoff’
    VIDEO

    Stiften met ‘die lange’ Cees Marbus: ‘Debuteren tegen Van Hooijdonk en eieren van moeder Hulshoff’

    Met meer dan tweehonderd wedstrijden voor Go Ahead Eagles is Cees Marbus een van de onbetwiste clubiconen uit de jaren negentig. Ondanks een uitstapje van anderhalf jaar naar FC Volendam, de enige andere profclub die Marbus diende. ,,Maar dat is geen enkele vergelijking. GA Eagles zal altijd mijn club blijven’’, zegt de geboren Noordwijker in Stentors videorubriek Stiften.