Volledig scherm
PREMIUM
© Pim Ras Fotografie

Kleine back, grote scoringsdrift

Op weg naar het Champions League-duel van morgen met Lille schudde Ajax zaterdag SC Heerenveen van zich af (4-1). Met dank aan de scoringsdrift van de Argentijnse back Nicolás Tagliafico (27).

Door Freek Jansen

Bij Ajax gaan de herinneringen deze week ongetwijfeld even terug naar de derde week van september vorig jaar. Destijds speelde de club in deze periode in de Champions League eveneens het eerste groepsduel thuis, gevolgd een paar dagen later door de topper in Eindhoven tegen PSV. Waar de ploeg van Erik ten Hag vorig seizoen het hoofdtoernooi van de Champions League begon met een overtuigende 3-0 zege op AEK Athene, is morgen Lille de tegenstander. En zondag reist Ajax vervolgens weer af naar Brabant voor de topper tegen PSV.

  1. Jack de Gier kijkt terug op bewogen jaar in Deventer: ‘Echte klik met leiding GA Eagles was er niet’
    PREMIUM
    Interview

    Jack de Gier kijkt terug op bewogen jaar in Deventer: ‘Echte klik met leiding GA Eagles was er niet’

    De wegen van Go Ahead Eagles en trainer Jack de Gier zijn gescheiden. De oefenmeester uit Diemen verlaat Deventer met opgeheven hoofd, al was dat ene jaar in de Adelaarshorst niet altijd even gelukkig. ,,Het supergoeie gevoel tussen mij en de club was er niet‘’, zegt De Gier, die de slotakte van het seizoen graag anders had gezien. ,,Dat voelt teleurstellend.’’