Volledig scherm
Ajax bereikte gisteren de halve finale van de Champions League. © BSR Agency

KNVB wil door Europees succes Ajax competitie een week opschuiven

Alle achttien eredivisieclubs komen vandaag in Zeist bij elkaar om het voorstel te bespreken om het hele competitieschema een week op te schuiven. Dit om Ajax tegemoet te komen rond de halve finales van de Champions League. De Amsterdammers plaatsten zich daar dinsdagavond voor.

Aanvankelijk ging de KNVB er bij de totstandkoming van het speelschema vanuit dat het geen Nederlandse club zou lukken om de halve finales van de Champions League te halen. De laatste twee speeldagen waren daardoor gepland rond de speeldata van de Champions League. Die laatste speeldagen wil de voetbalbond altijd tegelijkertijd laten spelen vanwege het belang van de duels. 

Daar wilde de bond omwille van Ajax al van afwijken door de wedstrijd tussen De Graafschap en Ajax te verplaatsen van de zondag naar vrijdag. Dat alternatief is echter geen optie omdat de veiligheid niet kon worden gegarandeerd rond de wedstrijd vanwege evenementen rond Koningsnacht –en dag. Daardoor hoopt de bond het speelschema van de 33ste speelronde een week op te schuiven. 

Op zondag 12 en zondag 19 zouden dan de laatste twee speeldagen worden afgewerkt. Ajax zou zo een week de tijd hebben om toe te leven naar het eerste duel in de halve finale van de Champions League.

De bekerfinale gaat wel gewoon door. Ajax speelt die finale op 5 mei in de Kuip tegen Willem II maar weet inmiddels dat het drie dagen na die bekerfinale al de return van de halve finale van de Champions League moet spelen.

30 april : Tottenham Hotspur - Ajax
8 mei: Ajax - Tottenham Hotspur