Koch na nieuwe zeperd NAC: ‘Feyenoord was tien maten te groot voor ons’

Met een bebloed gezicht verscheen Menno Koch voor de zoveelste keer dit seizoen voor de camera van FOX Sports na een kansloze nederlaag. NAC verloor in eigen huis met 0-4, waardoor degradatie nu echt bijna onafwendbaar is. ,,Feyenoord was tien maten te groot voor ons.”

De aanvoerder nam geen blad voor de mond. ,,Eigenlijk geldt het voor heel dit seizoen, maar vandaag was gewoon een kansloze wedstrijd denk ik. Er zijn nog steeds veel supporters die nog altijd klappen, maar het is pijnlijk. Feyenoord was tien maten te groot voor ons. We kwamen niet in de wedstrijd en hebben nergens aanspraak op gemaakt. Ik heb er weinig woorden voor.”

Excelsior kan donderdagavond de genadeklap uitdelen aan de formatie van Ruud Brood. Wint de ploeg op bezoek bij ADO, dan is een Bredase degradatie een feit. ,,Ik heb het zeker niet opgegeven en ik denk dat het team dat ook niet heeft gedaan. Maar je zit het hele seizoen al in een moeilijke situatie. In dit soort wedstrijden moet alles kloppen. Je krijgt snel een doelpunt tegen, dan weet je dat het heel lastig wordt. Nogmaals: ik heb er weinig woorden voor. Als we de oorzaak wisten, hadden we waarschijnlijk niet gestaan waar we stonden.”

Een bebloede Menno Koch.
Volledig scherm
Een bebloede Menno Koch. © BSR Agency

Brood: Gewoon heel slecht

Trainer Ruud Brood zocht niet naar excuses na de kansloze nederlaag van NAC tegen Feyenoord (0-4). ,,Het was gewoon heel erg slecht”, zei hij voor de camera van FOX Sports.

,,We wilden druk zetten, maar dat is volledig mislukt”, erkende Brood. ,,Feyenoord vond steeds de vrije man. We kregen totaal geen grip op de wedstrijd. Dat was pijnlijk om te zien. Individueel waren we ook erg matig aan de bal. Dan zie je de een na de ander omvallen. Dat was ook best pijnlijk. We hadden best wel wat verwacht van deze wedstrijd. Het is er niet uitgekomen.”

NAC Breda kan donderdag al degraderen. De club speelt volgend seizoen in de eerste divisie als Excelsior van ADO Den Haag wint. Anders valt het doek waarschijnlijk in de resterende duel met Sc Heerenveen en PEC Zwolle. ,,Het is officieel nog niet gedaan”, rekende Brood. ,,Maar je verliest nu op een manier die eigenlijk niet kan. Het wordt heel moeilijk.”

Brood werd vorige maand aangesteld als opvolger van de ontslagen Mitchell van der Gaag. ,,Ik wist wat ik hier zo aantreffen”, zei hij. ,,Ik wilde het onmogelijke mogelijk maken. In de eerste duels had ik nog hoop maar dit was de slechtste wedstrijd onder mijn leiding.”

Ruud Brood.
Volledig scherm
Ruud Brood. © BSR Agency