Volledig scherm
© AP

Koeman kritisch over ‘onnauwkeurig spel’

Ronald Koeman was na de 1-0 nederlaag tegen Portugal kritisch op zijn eigen ploeg. ,,Waren onnauwkeurig. Soms werd de lange bal gezocht, maar dat kon helemaal niet. We hadden meer balvast moeten zijn en op de juiste moment moeten inspelen”, aldus de bondscoach bij de NOS. 

Koeman vond dat Portugal beter verdedigde dan Engeland, de tegenstander van Oranje in de halve finale van de Nations League. ,,De Portugezen zakten goed in. En dan moet je top zijn, maar dat waren we niet. Dat kan meerdere oorzaken hebben, dat we misschien niet fris waren.”

Koeman miste sluwheid bij zijn spelers. ,,Dumfries die bijvoorbeeld een duw krijgt en dan niet gaat liggen, maar de bal toch terugkopt. De bal komt dan bij Portugal terecht.”

Ondanks de nederlaag is de bondscoach trots op zijn spelers. ,,We kwamen van ver. Verdedigend staat het goed, op middenveld hebben we veel keuze, maar ik hoop dat het voorin beter zal gaan. In de Nations League hebben we tegen de sterkste Europese landen gespeeld zoals Frankrijk, Duitsland, Engeland en Portugal. Alleen Spanje hebben we niet getroffen. België? Ik denk dat wij niet onder doen voor België.”

Bekijk hier de samenvatting:

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© BSR Agency
  1. Van Hooijdonk opnieuw van grote waarde voor NAC, De Graafschap blijft koploper
    Karakteristieken

    Van Hooijdonk opnieuw van grote waarde voor NAC, De Graafschap blijft koploper

    Maandagavond was Sydney van Hooijdonk met twee treffers tegen Jong AZ de gevierde man bij NAC. In het Rat Verlegh Stadion werd de zoon van Pierre van Hooijdonk beloond voor zijn goede optreden met een basisplaats tegen mede-degradant Excelsior. De wedstrijd tussen de nummers twee en drie op de ranglijst draaide niet op het gehoopte spektakelstuk uit, maar wel op opnieuw een mooie wedstrijd voor de negentienjarige aanvaller. Het werd 2-1.