Volledig scherm
PREMIUM
Kevin Strootman voor aanvang voor het duel in Parijs tegen Frankrijk op de reservebank met Jeroen Zoet. © Pim Ras Fotografie

Koeman zet de pikorde in Oranje op zijn kop

Bondscoach Ronald Koeman smeedde tegen Peru en Frankrijk verder aan het Oranje dat hij voor ogen heeft. Met de keuze voor spelers, verandert ook de pikorde. Zéker vergeleken met Frankrijk - Nederland van een jaar geleden is er al een hoop op zijn kop gezet.

Door Maarten Wijffels

Het was al bijna middernacht toen Ronald Koeman nog een laatste vraag kreeg in de nastoot van Frankrijk - Nederland. Of het moeilijk was Kevin Strootman te moeten vertellen dat die zijn basisplaats kwijt is? En of dit tegelijkertijd de moeilijkste beslissing is in zeven maanden Oranje?

,,Nou, het is makkelijker om tegen Frenkie de Jong te zeggen dat-ie start'', antwoordde de bondscoach. ,,Maar ik kan niet weglopen voor moeilijke beslissingen. We zijn aan het bouwen aan een elftal. We zijn tevreden hoe het middenveld vandaag stond.''

  1. PEC Zwolle schrijft brief naar KNVB en Ajax: Draai datum uitduel terug naar 2 maart

    PEC Zwolle schrijft brief naar KNVB en Ajax: Draai datum uitduel terug naar 2 maart

    PEC Zwolle heeft de KNVB en tegenstander Ajax officieel verzocht de datum voor de uitwedstrijd in Amsterdam, die deze week ‘in het belang van het Nederlandse voetbal’ werd vastgesteld op woensdag 13 maart, terug te draaien naar zaterdag 2 maart. Dat heeft de directie van de eredivisionist de voetbalbond en Ajax in een brief laten weten. ,,Een duidelijker voorbeeld van competitievervalsing kan ik me niet bedenken.”