Köhlert de held van Willem II: ‘Ze vlogen er aardig in, ja’

videoMats Köhlert probeerde de schijnwerpers na Willem II - Emmen ook op zijn ploeggenoten te richten, maar de Duitse vleugelaanvaller was toch echt de man-of-the-match.

Met zijn twee doelpunten was hij bepalend in het spannende duel. Vooral de manier waarop de goals werden gemaakt, sprak tot de verbeelding. ,,Ze vlogen er aardig in, ja”, zei Köhlert na afloop. ,,Bij het eerste doelpunt lag de bal tussen mijn benen in. Ik koos er voor om met mijn sterkere linkerbeen te schieten, ook al moest dat dan met de buitenkant. En bij die tweede dacht ik gewoon: hard schieten.”

In de slotfase kreeg hij een publiekswissel. Maar Köhlert was ook behoorlijk moe. ,,Ik moest ook veel meeverdedigen, omdat hun vleugelverdedigers vaak mee naar voren trekken. Het was goed dat McGarry in de slotfase nog wat power kon brengen die ik niet meer in me had.” 

Volledig scherm
Mats Köhlert (l) en Damil Dankerlui. © BSR Agency
  1. Reza Ghoochannejhad scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Reza Ghoochanne­j­had scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Niet Clint Leemans, maar Reza Ghoochannejhad loopt zondagmiddag met de grootste glimlach van het veld na PEC Zwolle-RKC Waalwijk. De nieuwe spits van de Overijsselse eredivisionist kent een groots debuut met een dikke zege en vier doelpunten (6-2). Bovendien beëindigt PEC een zeer bewogen week positief, waarin trainer John Stegeman met zijn auto-ongeluk negatief in het nieuws kwam en nu weer reden heeft tot juichen.