Volledig scherm
© ANP Sport

Koopmeiners: Van penalty’s probeer ik juist geen ‘mindgame’ te maken

Als aanvoerder van AZ twijfelde Teun Koopmeiners geen moment toen zijn ploeg in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle voor de tweede keer een strafschop kreeg. Koopmeiners had de eerste penalty gemist, maar ging ‘gewoon’ weer achter de bal staan. 

,,Ik heb het eerlijk gezegd niet eens overwogen om de bal aan een ander te geven. Ik vond dat ik weer achter de bal moest gaan staan”, zei Koopmeiners, die de andere hoek koos en daarin doelman Michael Zetterer wel wist te verschalken. Even later benutte hij z’n derde penalty van de wedstrijd ook (2-0).

Bekijk hier de samenvatting van AZ - PEC Zwolle (premium). 

De 21-jarige Noord-Hollander had zijn voorgaande zestien penalty’s in dienst van AZ allemaal in een doelpunt omgezet. ,,Volgens mij schoot ik ‘m niet eens verkeerd binnen”, zo doelde Koopmeiners over de strafschop die Zetterer kort voor rust uit de hoek tikte. ,,Hij pakte ‘m goed. Dat heb ik na de wedstrijd ook tegen hem gezegd. Gelukkig kregen we nog twee strafschoppen, zodat ik die misser kon herstellen. Ik deed niets anders dan normaal. Van penalty’s probeer ik juist geen ‘mindgame’ te maken.”

Koopmeiners staat dit seizoen al op negen doelpunten, waarvan hij er acht vanaf 11 meter maakte. ,,Volgens mij heb ik op de nieuwjaarsreceptie geroepen dat ik zo misschien wel op twintig goals uit kom. Nou, we gaan het zien.”

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© ANP Sport
  1. Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op Abdellaoui

    Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op Abdellaoui

    Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond uitgebreid aandacht aan de aanslag op voormalig profvoetballer Yassine Abdellaoui. De voormalig speler van Willem II, NAC, Rayo Vallecano, NEC en De Graafschap werd op woensdagavond 6 februari 2019 om half 12 ’s avonds op de George Sliekerkade in Amsterdam onder vuur genomen door een onbekende schutter. Abdellaoui overleefde de aanslag op zijn leven, maar een jaar na de aanslag doet de politie nog altijd pogingen om de aanslagpleger te vinden.