Volledig scherm
Michiel Kramer in het groen en geel van ADO. © Laurens Lindhout/Soccrates

Kramer sluit direct aan bij ADO, Ould-Chikh maakt positieve indruk

Michiel Kramer traint pas een week mee bij ADO Den Haag, maar zal zondag tegen zijn vorige club FC Utrecht direct bij de wedstrijdselectie zitten. Bilal Ould-Chikh komt in aanmerking voor een contract.

Door Yorick Groeneweg

Toen Michiel Kramer deze week na een proefperiode voor twee jaar bij ADO Den Haag tekende, was er nog even een voorbehoud of hij in de eerste speelronde van de eredivisie al mee zou kunnen doen. Aanstaande tegenstander FC Utrecht moest hem eerst nog vrijgeven, maar vandaag kwam van de KNVB het bericht dat de lange spits direct inzetbaar is.

Trainer Fons Groenendijk heeft ook direct plannen met de spits die tussen 2013 en 2015 al bij ADO speelde. Toen was hij in twee seizoenen goed voor 24 competitiedoelpunten, wat de Rotterdammer een transfer naar Feyenoord opleverde. ,,We weten allemaal wat hij hier in Den Haag heeft gedaan, het zou mooi zijn als hij dat weer voor elkaar krijgt”, aldus Groenendijk, die Tomas Necid waarschijnlijk nog wel laat starten.

,,Maar het kan best zijn dat Michiel zondag al nodig is”, vervolgt de trainer, die de 30-jarige spits een gretige indruk vindt maken. ,,Hij is slim en kan goed een bal vasthouden, maar heeft vooral de drive om te laten zien wat hij echt kan. Hij vindt zelf ook dat hij de afgelopen twee tot drie te weinig heeft laten zien.”

Ook een andere speler werkt op dit moment in Den Haag aan eerherstel. De loopbaan van Bilal Ould-Chikh begon veelbelovend bij FC Twente, maar na een snelle transfer naar Benfica raakte de carrière van de linksbenige rechtsbuiten in het slop. In navolging van Kramer mag de 22-jarige zich tijdens een stage bij ADO bewijzen. Op Groenendijk maakte hij onder andere door zijn harde schot meteen een positieve indruk. ,,Maar het zal de komende dagen blijken of het echt tot iets zal leiden.”