Volledig scherm
Assistent-bondscoach Michel Kreek tijdens het WK in Frankrijk. © BSR Agency

Kreek nieuwe jeugdcoördinator Ajax

Michel Kreek verruilt de KNVB voor Ajax. De oud-prof gaat bij zijn vroegere club als coördinator binnen de jeugdopleiding aan de slag. 

Kreek was sinds oktober 2017 assistent van bondscoach Sarina Wiegman bij het Nederlands vrouwenelftal.  Ook fungeerde hij als hoofdcoach van het Nederlands vrouwenteam onder 20 jaar tijdens het WK 2018 in Frankrijk.

,,De afgelopen twee jaar zijn voor mij persoonlijk heel mooi geweest, met natuurlijk de zilveren medaille op het afgelopen WK als absoluut hoogtepunt”, blikte Kreek terug op zijn KNVB-tijd. ,,Ik heb echter ook ervaren dat ik de dagelijkse routine mis. Dat biedt Ajax straks wel en voor mij was dat dan ook een belangrijke reden om deze nieuwe weg in te slaan. Het was bij de KNVB voor mij een onvergetelijke periode.”

De KNVB gaat op zoek naar een vervanger voor de 48-jarige Amsterdammer. De nieuwe assistent zal Wiegman, samen met de andere assistent-coach Arjan Veurink, bijstaan richting de Olympische Spelen van Tokio 2020.

  1. Grootste nederlaag ooit bij Cambuur: verval GA Eagles lijkt geen incident
    PREMIUM
    OP RAPPORT

    Grootste nederlaag ooit bij Cambuur: verval GA Eagles lijkt geen incident

    Voor alarmbellen lijkt het nog net wat vroeg na de tweede wedstrijd van het seizoen. Maar dat Go Ahead Eagles serieus moet nadenken over de (mentale) staat van de huidige selectie is evident. De manier waarop de Deventer ploeg vrijdagavond te kijk werd gezet door Cambuur (5-0) is meer dan een incident of offday. De vernedering die leidde tot de grootste nederlaag ooit in Leeuwarden is ook een gebrek aan automatismen, teamgeest en kwaliteit.