Volledig scherm
Dirk Kuyt. © BSR Agency

Kuyt: Ik ben benieuwd wat dit voor exta's oplevert

Dirk Kuyt, John Heitinga en Kevin Hofland zijn de bekendste namen die de opleiding UEFA Pro gaan volgen. De oud-internationals zijn woensdagmiddag op de KNVB Campus in Zeist begonnen aan hun trainerscursus.

Kuyt is benieuwd wat de opleiding hem zal brengen. ,,Ik ben heel nieuwsgierig op welke manier de docenten en leercoaches invulling gaan geven aan de opleiding, ook omdat deze is aangepast ten opzichte van voorgaande jaren”, zegt de oud-aanvaller van onder meer Feyenoord en Liverpool. ,,Ik heb er veel zin in om het te ervaren. Direct na mijn carrière heb ik het trainersdiploma UEFA A gehaald, daar heb ik al veel geleerd. Ik ben benieuwd wat dit nog voor extra's oplevert.”

In totaal zijn veertien trainer-coaches toegelaten tot de hoogste trainersopleiding van Nederland, die vroeger bekend stond als cursus Coach Betaald Voetbal. Afgestudeerden kunnen na het behalen van het diploma zelfstandig aan de slag als hoofdtrainer in het nationale en internationale betaald voetbal.

Leerteam

Volledig scherm
Dwight Lodeweges (midden) met bondscoach Ronald Koeman en assistent-trainer Kees van Wonderen. © Eric Verhoeven/Soccrates

De veertien deelnemers krijgen onder meer begeleiding van een zogenoemd leerteam, waar Sef Vergoossen (ex-PSV) en Dwight Lodeweges (assistent-trainer Nederlands Elftal) deel van uit maken. ,,Samen vormen zij een goede mix van ervaring. Bovendien beschikken ze over veel opleidingskennis”, laat de KNVB weten.

  1. Avond vol bijzondere momenten levert GA Eagles keurig rapport op
    PREMIUM
    OP RAPPORT

    Avond vol bijzondere momenten levert GA Eagles keurig rapport op

    Het gaat soms hortend en stotend, glibberend en glijdend. Maar ondanks alle fysieke en sportieve hobbels van de eerste competitiemaanden heeft Go Ahead Eagles zich vrijdagavond met een 1-1 gelijkspel tegen een sterk Jong Ajax van een prima kant laten zien. Een goede eerste helft, een minder laatste halfuur. Een eerste profgoal, gemiste kansen en de revanche van een getergde doelman. Trainer Jack de Gier heeft voldoende in handen om de komende maanden de top vijf van de Keuken Kampioen Divisie aan te vallen.