Volledig scherm
© BSR Agency

Laatste speelronde definitief op woensdag 15 mei

Het gisteren met de clubs besproken plan om speelronde 33 te verschuiven van zondag 28 april naar woensdag 15 mei (19.30 uur) gaat definitief door. Alle thuisspelende clubs hebben hier inmiddels de benodigde instemming voor van de betreffende lokale autoriteiten. 

Komende week worden de mogelijke scenario’s voor de play offs (promotie/degradatie en voor een Europees ticket) in kaart gebracht.

Doordat Ajax onverwachts de halve finales van de Champions League heeft bereikt, raakte het speelschema van de eredivisie in de knoop. Ajax zou op 28 april tegen De Graafschap en op 30 april tegen Tottenham Hotspur moeten spelen, terwijl twee wedstrijden in drie dagen niet mogelijk is: volgens de vastgestelde uitgangspunten moeten er twee volle dagen rust zitten tussen twee wedstrijden. 

Problemen

,,We begrijpen heel goed dat deze verplaatsing voor supporters tot problemen kan leiden. Dat hebben we ook zoveel mogelijk trachten te voorkomen. Een oplossing was nodig maar helaas konden we niet kiezen uit een optie die nergens pijn zou gaan doen. Dat neemt echter zeker niet weg dat wij dit bijzonder vervelend vinden,” aldus directeur betaald voetbal Eric Gudde.

,,De KNVB wil verder alle clubs, gemeentes en politiekorpsen bedanken voor hun snelle handelen”, vervolgt Gudde. ,,Zonder hun slagvaardigheid zou het niet mogelijk zijn om zo snel tot een oplossing te komen. Nu dat alle betrokkenen en de fans hierdoor duidelijkheid hebben en de sportieve uitgangspunten gewaarborgd zijn, hopen we op een spannend slot aan een mooi en vooral uniek voetbalseizoen.”

Bekijk ook onze wekelijkse voetbalrubriek Panenka, waarin Sjoerd Mossou en Etienne Verhoeff het onder andere over de titelrace in de Eredivisie hebben: