Volledig scherm
John Yeboah. © BSR Agency
2
EINDE
1
  • John Yeboah 12'
  • Evert Linthorst 84'
  • Ajdin Hrustic 44'

Linthorst bezorgt VVV-Venlo overwinning op FC Groningen

VVV-Venlo stond vrijwel de hele tweede helft met de rug tegen de muur. Maar door een late treffer van Evert Linthorst schreven de Venlonaren wél drie punten bij.

Door Sander de Vries

Hij incasseerde de gele kaart met een grote glimlach op zijn gezicht, Evert Linthorst, de middenvelder van VVV die vlak voor tijd de winnende treffer binnenkopte.

Het was alweer de vierde competitietreffer van de geboren Venlonaar – en vermoedelijk zal Linthorst ze niet veel makkelijker maken. Waar Groningen talloze corners mocht nemen in De Koel, die stuk voor stuk geen gevaar opleverden, stond Linhorst bij een van de spaarzame hoekschoppen van VVV vogelvrij: 2-1.

Weer drie punten erbij dus voor VVV. Hoewel het seizoen vanzelfsprekend nog lang duurt, lijkt het erop dat technisch directeur Stan Valckx opnieuw een huzarenstukje aflevert in Venlo. Met een verzameling onbekende Duitsers en Sunderland-icoon Lee Cattermole staat de teller inmiddels al op 9 punten voor de ploeg van Robert Maaskant.

Vliegensvlugge debutant Yeboah

En daar zit sinds het duel met Groningen een nieuwe publiekslieveling bij: John Yeboah, de 19-jarige vleugelaanvaller die op de slotdag van de transfermarkt werd gehuurd van Wolfsburg. De jeugdinternational van Duitsland doorliep de jeugdopleiding van de Bundesligaclub, debuteerde afgelopen seizoen in het eerste elftal, maar koos vanwege perspectief op speelminuten voor de eredivisionist uit Limburg.

Yeboah had weinig tijd nodig om zijn grootste wapen aan het VVV-publiek te tonen. Met een geweldige sprint, uitmondend in een trefzeker schot door de benen van Groningen-doelman Sergio Padt zorgde hij in de openingsfase voor de 1-0. Die stand bleef lang gehandhaafd, tot Ajdin Hrustic vlak voor rust met een fraai afstandsschot voor de gelijkmaker zorgde.

Steeds vaker keken de supporters van VVV na rust naar de stadionklok van De Koel, in de wetenschap dat Groningen de thuisploeg steeds verder terugdrong op eigen helft. Kansen kregen de noorderlingen ook meer dan voldoende. Hrustic en Django Warmerdam vonden VVV-doelman Thorsten Kirschbaum op hun pad, terwijl Hrustic een vrije trap op de paal knalde.

VVV leek het punt te koesteren, tot de Limburgers in de slotfase onverwacht de aanval kozen. Het offensiefje leverde zelfs de volle mep op dankzij Evert Linthorst, kind van de club

Volledig scherm
Yeboah zorgde op het korrelige kunstgrasveld voor de 1-0. © BSR Agency
Volledig scherm
Hrustic deed voor rust wat terug met een mooie uithaal. © BSR Agency