Reza Ghoochannejhad straalt nadat hij vier keer heeft gescoord bij zijn debuut voor PEC Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Reza Ghoochannejhad straalt nadat hij vier keer heeft gescoord bij zijn debuut voor PEC Zwolle. © BSR Agency

Mag een voetballer, zoals in dit geval PEC-spits Reza Ghoochannejhad, wel een 10 krijgen?

PollReza Ghoochannejhad van PEC Zwolle scoorde zondag als invaller vier keer tegen RKC (6-2). In deze krant kreeg de spits een 10 als rapportcijfer. Is dat terecht? Twee verslaggevers staan lijnrecht tegenover elkaar.

VOOR: Johan Inan

De ongekende scoringsdrift van PEC Zwolle-speler Reza Ghoochannejhad tegen RKC (vier goals als invaller) kan niemand hebben zien aankomen. Na een weinig rendabel seizoen over de grens bij APOEL Nicosia en Sydney FC maakte hij zich op voor zijn eerste officiële minuten in bijna vijf maanden tijd. En dat bij een club waar de spelers zich in een turbulente week achter de veelbesproken trainer (John Stegeman) schaarden, maar voor zijn invalbeurt een nogal apathische indruk maakten. Het stond bij de wissel 1-2, het werd 6-2. ,,Ik heb vier maanden achterstand omdat ik de voorbereiding, waarin ik geen wedstrijd speelde, eigenlijk heb gemist”, aldus de nieuwe spits, die ook niet op een roze wolk uit de interlandperiode met Iran dreef. Het was dus heel naïef om te veronderstellen dat daar na 56 minuten een grote reddingsboei aan de zijlijn hing.

  1. Jack de Gier kijkt terug op bewogen jaar in Deventer: ‘Echte klik met leiding GA Eagles was er niet’
    PREMIUM
    Interview

    Jack de Gier kijkt terug op bewogen jaar in Deventer: ‘Echte klik met leiding GA Eagles was er niet’

    De wegen van Go Ahead Eagles en trainer Jack de Gier zijn gescheiden. De oefenmeester uit Diemen verlaat Deventer met opgeheven hoofd, al was dat ene jaar in de Adelaarshorst niet altijd even gelukkig. ,,Het supergoeie gevoel tussen mij en de club was er niet‘’, zegt De Gier, die de slotakte van het seizoen graag anders had gezien. ,,Dat voelt teleurstellend.’’