Volledig scherm
PREMIUM
Portretfoto van Adam Maher. © Pim Ras Fotrografie

Maher wacht duel met oude liefde en protegé: ‘Boadu moet nu vooral rustig blijven’

InterviewAdam Maher (26) speelt morgen met FC Utrecht tegen zijn oude team­makkers van AZ, waar hij doorbrak én later zijn voetbalplezier hervond. Het is ook de club waar zijn protegé Myron Boadu (18) een vergelijkbare opkomst beleeft.

Volledig scherm
Adam Maher (derde van links) vorig seizoen als AZ-speler met rechts naast hem Myron Boadu. Verder van links naa rechts: Owen Wijndal, Calvin Stengs en Mats Seuntjens. © BSR_AGENCY

Door Tim Reedijk

Het het vertrek van Adam Maher van AZ naar FC Utrecht verloor Myron Boadu (18), de scorende Oranje-debutant deze week, een maatje bij de club. Iemand die hem steunde toen twee afzonderlijke blessures hem terugwierpen. Door te praten, veel te praten. Of door een hapje te gaan eten in de stad.

De jonge spits moet in deze bijzondere weken nog wel eens hebben gedacht aan de dagelijkse ­autoritjes van en naar AZ, als ­bijrijder naast de acht jaar oudere Maher. Al die kilometers waarin ­Boadu gretig luisterde naar de adviezen van de middenvelder die zo’n ­bijzonder carrièreverloop heeft. ­Nog steeds hebben ze bijna ­dagelijks contact. ,,Het is zo mooi dat hij naar het grote Oranje mag, dat gun ik hem echt’’, zegt Maher.