Mohamed Ihattaren
Volledig scherm
Mohamed Ihattaren © Pim Ras Fotografie

Mohamed Ihattaren ontneemt Piet Giesen een 57 jaar oud PSV-record

Mohamed Ihattaren is na het duel van PSV met Willem II de eerste speler van de Eindhovenaren die voor zijn achttiende verjaardag 31 eredivisieduels voor PSV heeft afgewerkt. Hij heeft daarmee Piet Giesen achtergelaten, die in kampioensjaar 1962-1963 als minderjarige tot dertig competitieduels kwam. Giesen kende door blessureleed niet de carrière die hem werd toegedicht en moest als midden-twintiger stoppen. 

Ihattaren raakte in het duel met Willem II in de slotfase ogenschijnlijk geblesseerd, maar het ging om kramp rondom de knie. Het talent vond het de afgelopen weken net als de rest van het team moeilijk om de prestatiecurve van PSV te accepteren en nam ogenschijnlijk veel verantwoordelijkheid op zijn nek. 

,,Mo wil soms nog de hele wereld helpen en dat siert hem”, zei trainer Ernest Faber. ,,Hij moet soms ook accepteren dat hij zijn werk heeft gedaan en dat anderen hem een keer niet zien staan. Dan heb je toch je werk gedaan. Op dit niveau kun je de bal niet altijd ophalen en soms is het nog moeilijk. Hij heeft geniale kwaliteiten en voetbalinstinct, kan soms vier tegenstanders voorbij en bindt er dus soms ook vier. Hij kan voor het elftal nóg beslissender zijn als hij dan ziet dat er daardoor ook ruimte komt voor drie medespelers. Dan is hij een stap verder en kan hij nog bepalender zijn voor het team. Met een speler als Ricardo (Rodríguez, red.) erbij is het prettiger werken. Dan is er een ervaren speler bij die ook Mo meer wegwijs kan maken. Dan heb je meer balans in het elftal.”