Myron Boadu .
Volledig scherm
Myron Boadu . © BSR Agency

Mooie weken Boadu: ‘Mijn vader wist niet goed wat hij moest zeggen’

Myron Boadu beleeft mooie weken bij AZ waar hij zondagavond van Emmen won, één keer scoorde en zich morgenavond mag melden bij het Nederlands elftal. ,,Dit zijn zeker mooie weken. Als spits kan ik me uitleven bij AZ, ik kreeg veel scoringsmogelijkheden, dat is heerlijk.” 

Quote

Ik keek vroeger naar Sneijder, Robben en Van Persie. Dat was voor mij Oranje. Nu maak ik er zelf deel van uit.

Myron Boadu

Door Nik Kok

Hij was thuis toen hij hoorde van de uitverkiezing. ,,De trainer belde me en zei me dat ik was geselecteerd. Ik was met mijn ouders en mijn zusje. Mijn vader wist niet goed wat hij moest zeggen. Dat maakte wel indruk. Ik had er ook eigenlijk niet echt rekening mee gehouden want ik wist niet dat er zoveel blessures waren bij Oranje.”

Het gaat allemaal heel snel voor de spits. Recent moest Boadu nog bij Jong Oranje na zijn debuut bij wijze van ontgroening een liedje zingen. Dat ligt ook in het verschiet bij het grote Oranje. ,,Daar kijk dan weer niet naar uit haha.”

Boadu kan maandag samen met zijn ploeggenoot Calvin Stengs naar Oranje rijden. Stengs is ook voor het eerst opgeroepen. ,,Dat is wel extra mooi, dat je dat samen kan meemaken. Ik keek vroeger naar Sneijder, Robben en Van Persie. Dat was voor mij Oranje. Nu maak ik er zelf deel van uit.” Boadu heeft veel vertrouwen: ,,Ik voel me goed op dit moment. Er lukt veel momenteel.”

Goal alert!
Mis geen goal van alle eredivisieduels. Open onze app, installeer Goal Alert gratis en ontvang tijdens wedstrijden binnen 5 minuten een melding én een video van een doelpunt. Lees hier meer.

AZ heeft Het gat met het zieltogende PSV inmiddels vergroot tot maar liefst vijf punten. Ook de afstand tot concurrenten als FC Utrecht en Vitesse is vergroot. Die beide clubs verloren dit weekeinde. AZ is nog de enige club die koploper Ajax enigszins kan bijhouden. Inmiddels kans de ploeg van trainer Arne Slot superbe cijfers overleggen. In de laatste vijf wedstrijden scoorden de club liefst 21 keer. Doelman Marco Bizot kreeg in die wedstrijden geen enkel doelpunt tegen.

Myron Boadu (links) en Calvin Stengs.
Volledig scherm
Myron Boadu (links) en Calvin Stengs. © ANP Sport