Volledig scherm
André Onana. © REUTERS

Onana kon in de zomer naar twee Europese giganten: ‘Niet het moment’

Paris Saint-Germain en FC Barcelona wilden afgelopen zomer André Onana bij Ajax wegkapen. De keeper uit Kameroen besloot echter in Amsterdam te blijven. ,,Het was niet het juiste moment", zei Onana tegen RMC Sport.

Ajax nam Onana in 2015 over van Barça en sindsdien is hij niet meer weg te denken onder de lat bij Ajax. Met zijn goede optredens vorig jaar in de Champions League wekte hij interesse van de grootste clubs van Europa. ,,Ik heb met mijn zaakwaarnemer gesproken. Hij vertelde me over PSG en wat ze van plan waren", aldus Onana. ,,En Barcelona kwam terug voor me. Dat voelt als mijn thuis. Ik maakte deel uit van de club, maar misschien ga ik wel nooit terug.”

De 23-jarige Onana verlengde eind maart zijn contract bij Ajax tot de zomer van 2022.

  1. Koeman stoort zich aan ‘negatief sentiment’ in Nederland
    Video

    Koeman stoort zich aan ‘negatief sentiment’ in Nederland

    Ronald Koeman maakte vanmiddag een bij vlagen kribbige indruk bij de persconferentie voor het laatste EK-kwalificatieduel van morgenavond in Amsterdam tegen Estland. De bondscoach baalde van het sentiment dat leefde in Nederland, nadat Oranje zich zaterdag in Belfast tegen Noord-Ierland plaatste voor het EK. ,,Het gevoel in Nederland was veel te negatief”, doelde Koeman onder meer op de column van Willem van Hanegem op deze site.