Supporters van Feyenoord steken vuurwerk af tijdens de wedstrijd tegen Heerenveen.
Volledig scherm
Supporters van Feyenoord steken vuurwerk af tijdens de wedstrijd tegen Heerenveen. © BSR Agency

Opnieuw boete Feyenoord voor afsteken vuurwerk door fans

Feyenoord heeft weer een boete gekregen van de KNVB omdat de fans zich niet aan de regels hebben gehouden. Aanhangers van de Rotterdamse club staken op 11 augustus bij de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen vuurwerk en fakkels af in het uitvak. Het levert Feyenoord een boete van 15.000 euro op. Het duel in het Abe Lenstra-stadion eindigde in 1-1.

Feyenoord kreeg dit jaar al een aantal boetes omdat de fans vuurwerk afstaken. Ook moest twee keer een deel van de tribunes in De Kuip voor straf leeg blijven. Dat gebeurde begin april onder meer tijdens de thuiswedstrijd tegen Heerenveen. Uit onvrede over de straf schoten de fans toen van buiten het stadion toch vuurwerk De Kuip in. 

Tijdens de recente thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag moest ook een deel van de tribune waar de fanatieke aanhang huist leeg blijven.

Beluister onze voetbalpodcast.

  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.