Volledig scherm
De voetbalsters van Oranje. © ANP

Oranje Leeuwinnen oefenen tegen Chili in Alkmaar

De voetbalsters van Oranje oefenen volgende maand in Alkmaar tegen Chili. Het wordt voor het eerst dat de Oranje Leeuwinnen in het AFAS Stadion (17.000 plaatsen) van AZ zullen spelen.

De oefenwedstrijd in aanloop naar het WK van komende zomer in Frankrijk wordt gespeeld op dinsdag 9 april om 18.30 uur. De kaartverkoop begint komende donderdag. Op vrijdag 5 april speelt het team bondscoach Sarina Wiegman eerst nog in het Gelredome in Arnhem tegen het nationale team van Mexico. Oranje oefent vlak voor vertrek naar Frankrijk nog een keer. De tegenstander en locatie voor die vriendschappelijke interland zijn nog niet bekend.

De Chileense voetbalsters debuteren komende zomer op het WK in Frankrijk. Chili staat op de wereldranglijst op de 38ste plaats. De ploeg van bondscoach José Letelier eindigde afgelopen jaar op de Copa América voor vrouwen als tweede achter Brazilië, maar voor Argentinië dat zich uiteindelijk via een intercontinentale play-off alsnog voor het WK plaatste. De Chileense vrouwen zitten op de mondiale eindronde in de groep bij Zweden, de Verenigde Staten en Thailand. 

De Oranje Leeuwinnen stelden onlangs flink teleur op de Algarve Cup met nederlagen tegen Spanje (2-0) en Polen (1-0) en een gelijkspel tegen China (1-1). Op het WK van komende zomer, dat van 14 juni tot 14 juli wordt gehouden in Frankrijk, speelt Nederland in de poulefase tegen Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada.

Volledig scherm
© BSR Agency