Volledig scherm
Barry Hughes. © Cor Vos

Oud Go Ahead Eagles-trainer Barry Hughes op 81-jarige leeftijd overleden

Barry Hughes is na een kort ziekbed overleden. De markante oud-trainer van onder meer Go Ahead Eagles, Sparta en FC Utrecht is 81 jaar oud geworden. 

Hughes begon zijn loopbaan bij West Bromwich Albion, maar tot een debuut in de hoofdmacht kwam het niet. Daarop vertrok de in Wales geboren verdediger naar Nederland, waar hij uitkwam voor Blauw-Wit uit Amsterdam en Alkmaar ‘54.

Bij de club uit Alkmaar begon Hughes in 1966 ook zijn trainerscarrière. Daarna was hij onder meer coach van Go Ahead Eagles (waar hij verantwoordelijk was voor de toevoeging ‘Eagles’ in de clubnaam), Sparta Rotterdam, FC Utrecht, MVV, FC Volendam en HFC Haarlem. In zijn tweede periode bij Haarlem ontdekte Hughes in 1978 het toptalent Ruud Gullit, die destijds op 16-jarige leeftijd zijn eerste profcontract tekende bij de club.

Go Ahead Eagles 🦅 on Twitter

🙏 | Go Ahead Eagles is bedroefd over het overlijden van Barry Hughes, hoofdtrainer van 1970 tot 1973. De Welshman was tevens bedenker van de toevoeging 'Eagles', toen proftak en amateurs van elkaar scheidden. FOX Sports DOC 'Het jaar van Barry en Bert': https://t.co/3OHURjSDwO

Volledig scherm
Barry Hughes blaast op een rolfluitje naar zijn collega George Kessler tijdens de wedstrijd tussen Haarlem en AZ'67. © Gratis