Prima uitgangspositie voor Ajax-vrouwen in CL

SamenvattingDe voetbalsters van Ajax hebben in de eerste ronde van de Champions League Sparta Praag met 2-0 opzij gezet. De thuisclub sloeg kort na de rust twee keer toe via Iina Salmi en Kelly Zeeman. 

Salmi omspeelde na een uitbraak prima keepster Ivana Pižlová en schoof de bal koel binnen. Zeeman deed het met een vrije trap bij de punt van de zestien. De bal ging over iedereen heen in de bovenhoek. Ajax kwam in de 55ste minuut goed weg toen Lucie Martínková voor open doel niet tot scoren kwam.  Soraya Verhoeve gleed vlak voor de doellijn de bal weg voor de weifelende  Martínková.

Op 26 september volgt de return in Praag.

Bayern München is met een uitzege van 0-7 bij Spartak Subotica al vrijwel zeker van de volgende ronde. De internationals Jill Roord (twee) en Lineth Beerensteyn kwamen in Servië tot scoren.

Aanvalster Shanice van de Sanden won met titelverdediger Olympique Lyon met 2-0 bij Avaldsnes IL. De international van Oranje werd een kwartier voor tijd gewisseld.

FC Barcelona, zonder de internationals Lieke Martens en Stefanie van der Gragt, verloor verrassend met 3-1 bij FC Biik-Kazigoert in Kazachstan.

Volledig scherm
© Pro Shots