Woordvoerder Thijs Slegers van PSV en trainer Mark van Bommel.
Volledig scherm
Woordvoerder Thijs Slegers van PSV en trainer Mark van Bommel. © BSR Agency

PSV doet aangifte bij de politie tegen anonieme Twitter-bedreiger

PSV heeft eerder deze week aangifte bij de politie gedaan tegen een gebruiker van Twitter, die via een anoniem account bedreigingen heeft geuit tegen de club en clubfunctionarissen. 

De betrokkene eist al enige tijd dat trainer Mark van Bommel uit zijn functie wordt ontheven en wil bijvoorbeeld ook dat keeper Jeroen Zoet onder de lat verdwijnt. Bij zijn uitingen is onder meer aangegeven dat de veiligheid van de coach in het geding kan komen. 

De onder een schuilnaam opererende bedreiger heeft zijn account op Twitter voorzien van een profielfoto van derde doelman Lars Unnerstall, wiens portretrecht is geschonden. Na de donderdagavond door PSV verloren wedstrijd tegen LASK Linz zond de heetgebakerde social media-gebruiker pistolen aan het twitteraccount van de Eindhovense club, met de mededeling dat er zaterdag door PSV ‘stewards geregeld moeten worden’. 

Agressief en bedreigend

Daarbij meldde hij ook ‘tot zaterdag op De Herdgang’, het trainingscomplex van PSV. Eerder al uitte hij zich agressief en bedreigend jegens Zoet en ook een PSV-verslaggever kreeg via sociale media de mededeling dat er actie zou komen bij PSV. Daarbij sprak hij uit te hopen dat de reporter niet in de buurt zou zijn. 

Woordvoerder Thijs Slegers bevestigt namens PSV dat er aangifte is gedaan. ,,Wij vinden dit onacceptabel en willen ook dat dit direct stopt”, zo laat hij weten. ,,Hier is duidelijk een grens overschreden en we zijn daarom naar de politie gestapt.” Slegers geeft aan dat het logisch is dat een voetbalclub te maken kan krijgen met kritiek en commentaar. ,,Maar bedreigingen in welke vorm dan ook kunnen nooit en te nimmer worden geduld, vinden wij. Dit gaat alle perken te buiten.”