PSV laat Jeroen Zoet naar FC Utrecht vertrekken

VIDEOJeroen Zoet verruilt PSV per direct voor FC Utrecht. De 29-jarige doelman wordt door de Eindhovenaren voor de rest van het seizoen verhuurd.

Zoet staat al sinds 2013 onder de lat bij PSV. Na een moeizame start van het seizoen werd hij voor de winterstop door trainer Mark van Bommel gepasseerd. Hij verloor zijn plaats aan Lars Unnerstall, die afgelopen zomer werd overgenomen van VVV. Het ontslag van Van Bommel veranderde niets aan de situatie van Zoet. Ook Ernest Faber hield vast aan de Duitser.

Met het oog op het EK neemt Zoet echter geen genoegen met een plaats op de bank. De 11-voudig Oranje-international verkast daarom naar FC Utrecht, waar hij zijn oude vorm weer hoopt te vinden.

,,Jeroen heeft een geweldige staat van dienst voor PSV, maar is op dit moment niet zeker van een basisplaats”, zegt technisch manager John de Jong. ,,Hij heeft ons gevraagd om met hem mee te denken en dat hebben we gedaan omdat hij zich altijd een echte PSV’er heeft getoond. Jeroen is een vaste waarde in de selectie van Oranje, maar het is logisch dat hij ritme moet houden om in beeld te blijven bij de bondscoach.‘’

Zoet keepte tot op heden 260 officiële wedstrijden voor PSV. Hij won drie landstitels en twee keer de Johan Cruijff Schaal.

Jeroen Zoet in actie tijdens het trainingskamp van PSV.
Volledig scherm
Jeroen Zoet in actie tijdens het trainingskamp van PSV. © BSR Agency

Blessure Paes

FC Utrecht was op zoek naar een keeper na het uitvallen van eerste keus Maarten Paes. ,,Naar aanleiding van de blessure die doelman Maarten Paes opliep tijdens het trainingskamp in Spanje, zijn we op zoek gegaan naar een oplossing”, legt FC Utrechts technisch directeur Jordy Zuidam op de website van de club uit. ,,Daarbij diende zich de mogelijkheid aan om international Jeroen Zoet te huren van PSV. Vanaf dat moment zijn we vol voor deze geweldige kans gegaan. Iedereen kent zijn kwaliteiten. Jeroen is vastberaden zich de komende maanden te bewijzen onder de lat, met het oog op het aankomende EK. Zijn komst naar FC Utrecht is een win-winsituatie.‘’

Jeroen Zoet.
Volledig scherm
Jeroen Zoet. © BSR Agency

Luister hier naar de laatste Voetbalpodcast:

Jeroen Zoet en Lars Unnerstall tijdens de training in Qatar.
Volledig scherm
Jeroen Zoet en Lars Unnerstall tijdens de training in Qatar. © BSR Agency