Assistent-coach Tim Wolf van PSV onder 19 en Nigel Lonwijk, vorige zomer bij PSV.
Volledig scherm
Assistent-coach Tim Wolf van PSV onder 19 en Nigel Lonwijk, vorige zomer bij PSV. © BSR/SOCCRATES

PSV ziet talentvolle Nigel Lonwijk (17) vertrekken naar Wolverhampton Wanderers

De 17-jarige verdediger Nigel Lonwijk vertrekt komende week bij PSV. Het talent gaat spelen bij de Engelse Premier League-club Wolverhampton Wanderers. De Britten kunnen hem voor een opleidingsvergoeding van 220.000 euro overnemen, wat voor een club uit de hoogste afdeling in Engeland eenvoudig te betalen is. 

Lonwijk speelt bij PSV onder 19, maar heeft geen vaste basisplek kunnen afdwingen. Hij geldt als een sterke en atletische verdediger en had bij PSV kunnen blijven, maar kiest nu voor de stap naar het buitenland.  Eerder dit jaar vertrok ook zijn oudere broer Justin bij de club. Hij koos voor een aanbieding van FC Utrecht en ging transfervrij weg. Bij zijn nieuwe club liep hij een blessure op tijdens een oefenduel met PSV, maar inmiddels is de oudste voetballende Lonwijk weer aan de beterende hand en verwacht wordt dat hij op niet al te lange termijn zijn rentree maakt. 

Lonwijk heeft intern bij PSV zijn vertrek aangekondigd. Verwacht wordt dat hij in januari een meerjarig contract bij Wolverhampton tekent.