Simon Makienok (links) ontvangt de felicitaties na zijn treffer.
Volledig scherm
Simon Makienok (links) ontvangt de felicitaties na zijn treffer. © BSR Agency
1
EINDE
4
  • Hielke Penterman 77'
  • Leon Guwara 9'
  • Adam Maher 41'
  • Issah Abass 72'
  • Simon Makienok 90'+1'

Rentree Makienok hoogtepunt bij eenvoudige bekerzege FC Utrecht

KNVB-bekerFC Utrecht heeft zonder al te veel moeite de volgende ronde bereikt in het bekertoernooi. Excelsior '31, de nummer 11 van de Derde divisie, werd in Rijssen met 1-4 geklopt. Hoogtepunt van het duel was de treffer in blessuretijd van Simon Makienok. De Deense spits mocht na lang blessureleed eindelijk zijn opwachting maken. Hij bekroonde zijn invalbeurt met een ietwat gelukkig doelpunt. 

Leon Guwara opende al na negen minuten de score. De opgekomen linksback rondde een fijne steekpass van Urby Emanuelson keurig af. De eredivisionist had de eerste helft - volgens verwachting - de touwtjes in handen. Vijf minuten voor rust werd Sander van de Streek gevloerd in de zestien. Adam Maher benutte vervolgens de strafschop. Excelsior '31 kreeg in de eerste helft één enorme kans om te scoren; Hakim Ezafzafi miste voor open doel.

Na de pauze werd het niet meer spannend in Rijssen. Invallers Issah Abass en Simon Makienok troffen in de tweede helft doel voor de huidige nummer vijf van de eredivisie. Bij een achterstand van 0-3 redde aanvoerder Hielke Penterman de eer namens Excelsior '31. Met een knap schot liet hij doelman David Jensen - die meermaals onzeker oogde -  kansloos.