RKC dankzij Frenkie weer op echt gras: ‘It's coming home’

Terwijl RKC zich opmaakt voor een oefenduel met TOP Oss in Herpen (17.00 uur), wordt in Waalwijk het eigen Mandemakers Stadion onder handen genomen. Het onderkomen van de promovendus wordt dinsdag voorzien van een veld met echte grassprieten.

‘It's coming home’, meldt RKC trots op sociale media. De Waalwijkers namen na het succesvolle vorige seizoen, waarin de ploeg van Fred Grim in een zinderende finale tegen Go Ahead Eagles promotie naar de eredivisie afdwong, afscheid van de kunstgrasmat. Al op de dag na de promotie (29 mei) werd een begin gemaakt aan de klus. Sindsdien werden onder meer de beregening en veldverwarming aangelegd.

Nu dat achter de rug is, kon dinsdag dan eindelijk het gras in het stadion worden geplaatst. Dat zorgt ervoor dat het hoofdveld ruim op tijd is opgeleverd voor aanvang van de eerste thuiswedstrijd van het eredivisieseizoen. Op zondag 11 augustus speelt RKC Waalwijk zijn eerste duel op de nieuwe grasmat, als subtopper AZ op bezoek komt. Een week eerder viert RKC de rentree in de eredivisie met een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. 

Trainingsvelden

Behalve het veld in het stadion worden ook de trainingsvelden voorzien van echte gras. De club kon zijn grote wens mede in vervulling laten gaan dankzij de miljoenen die de komende drie jaar binnen vloeien voor de transfer van Frenkie de Jong van Ajax naar FC Barcelona.

Volledig scherm
Echt gras in het Mandemakers Stadion. © RKC Waalwijk
Volledig scherm
Echt gras in het Mandemakers Stadion. © RKC Waalwijk
Volledig scherm
Echt gras in het Mandemakers Stadion © RKC Waalwijk
Volledig scherm
Echt gras in het Mandemakers Stadion. © RKC Waalwijk