Volledig scherm
Riechedly Bazoer. © BSR Agency

Sloetski stuurt Bazoer weg: ‘Fuck off, I don't want to play for your team’

Rel bij VitesseRiechedly Bazoer is vanmiddag weggestuurd bij de training van Vitesse. De middenvelder had een aanvaring met aanvaller Jay-Roy Grot. Het was de tweede clash in korte tijd tussen Bazoer en de trainer Leonid Sloetski.

Volgens toeschouwers die de oefensessie bijwoonden, gaf de middenvelder zijn medespeler nog een grote mond en zei hij: ,,Ik pak jou nog wel in de kleedkamer", aldus Omroep Gelderland. Nadat de middenvelder was weggestuurd, zou hij ook nog tegen Sloetski hebben gezegd: “Fuck off, I don't want to play for your team."

Volledig scherm
Riechedly Bazoer. © BSR Agency

In de dagen na de wedstrijd tegen Heracles eind augustus (1-1) kregen Bazoer en Sloetski ruzie in de fitnessruimte op trainingscentrum Papendal en schold Bazoer zijn trainer uit. In de volgende wedstrijd tegen AZ in Arnhem zat Bazoer op de bank. Bron van de affaire was de nabespreking van Sloetski op het duel met Heracles. De middenvelder overtrad daarbij na kritiek op zijn spel de gedragsregels, zo stellen bronnen rond de Arnhemse club. Na excuses werd de spelmaker weer in genade aangenomen door de Russische coach.

Een woordvoerder van Vitesse bevestigde het incident van vanmorgen. De gevolgen voor Bazoer zijn nog niet duidelijk. ,,Het is eind van de ochtend gebeurd dus het is nog te vroeg daar nu iets over te zeggen.”