Sneijder op uitnodiging Koeman op bezoek bij Oranje

UpdateWesley Sneijder kreeg in deze interlandperiode een week vrij van zijn club Al Gharafa in Qatar, en benutte die vakantie onder meer door woensdag een bezoekje te brengen aan het Nederlands elftal in Zeist.

De 133-voudig recordinternational werd in een eerder gesprek met bondscoach Ronald Koeman uitgenodigd om gerust eens langs te komen in het trainingskamp van Oranje, ondanks het feit dat Sneijder niet meer zal worden opgeroepen. De voetballer was altijd welkom, mocht hij in de buurt zijn, benadrukte Koeman in dat gesprek.

Sneijder bezocht daarop woensdag de ochtendtraining en bleef aansluitend mee-eten in hotel Woudschoten, naast de KNVB Campus. Sneijder begroette zijn oud-ploeggenoten uitgebreid, sprak met de stafleden, verbleef een tijdje in de gezamenlijke ‘woonkamer’ van Oranje en vertrok ’s middags weer. Eerder deze week vierde Sneijder in Nederland nog de verjaardag van zijn vrouw Yolanthe. Vrijdag vliegt de voetballer volgens planning weer terug naar Qatar.

Onlangs sprak Sneijder zijn teleurstelling uit over het uitblijven van een afscheidswedstrijd bij Oranje. Koeman wil echter een nieuwe start maken met zijn huidige selectie, een feestje rond Sneijder past daar voorlopig niet in.

De KNVB kijkt nog naar een passend afscheid voor de recordinternational, maar heeft daarvoor nog geen datum geprikt. De bond gaat tevens in gesprek over de route naar een trainerscursus van Sneijder, die heeft aangegeven graag zijn papieren te willen halen.

Volledig scherm
Jeroen Zoet begroet Wesley Sneijder. © KNVB
Volledig scherm
Wesley Sneijder. © KNVB
Volledig scherm
© KNVB
Volledig scherm
© KNVB
Volledig scherm
© KNVB