Volledig scherm
Tim Coremans deelde in de slotfase van het duel met FC Groningen een kopstoot uit en moest met rood vertrekken. © BSR Agency

Sparta-doelman Coremans vier duels geschorst voor uitdelen kopstoot

Tim Coremans staat de komende vier duels niet onder de lat bij Sparta Rotterdam. De keeper is geschorst voor het uitdelen van een kopstoot aan Kaj Sierhuis in de blessuretijd van het duel met FC Groningen.

Bij Coremans sloegen de stoppen door toen hij vlak voor tijd de bal snel wilde uitgooien en daarbij even gehinderd werd door Sierhuis. De 28-jarige goalie draaide zich om, werkte de spits van Groningen tegen het gras met een kopstoot en moest meteen inrukken. De overtreding leverde Groningen bovendien een penalty op, waaruit Charlison Benschop de eindstand bepaalde op 2-0.

,,Ik accepteer deze straf. Het is zeer onhandig van mij en ik herken mezelf absoluut niet in de overtreding”, zegt Coremans, die direct na de wedstrijd al te kennen gaf dat hij zich niet had moeten laten provoceren.

Coremans mist door zijn schorsing de wedstrijden tegen FC Utrecht (thuis), FC Volendam (thuis, beker), PSV (thuis) en sc Heerenveen (uit). De Israëliër Ariel Harush zal hem waarschijnlijk vervangen. 

Bekijk hier de samenvatting van FC Groningen - Sparta Rotterdam. (premium)

  1. Koeman stoort zich aan ‘negatief sentiment’ in Nederland
    Video

    Koeman stoort zich aan ‘negatief sentiment’ in Nederland

    Ronald Koeman maakte vanmiddag een bij vlagen kribbige indruk bij de persconferentie voor het laatste EK-kwalificatieduel van morgenavond in Amsterdam tegen Estland. De bondscoach baalde van het sentiment dat leefde in Nederland, nadat Oranje zich zaterdag in Belfast tegen Noord-Ierland plaatste voor het EK. ,,Het gevoel in Nederland was veel te negatief”, doelde Koeman onder meer op de column van Willem van Hanegem op deze site.