Dessers van Heracles in duel met Sparta-spelers Mattheij (l) en Smeets (r).
Volledig scherm
Dessers van Heracles in duel met Sparta-spelers Mattheij (l) en Smeets (r). © BSR Agency
0
EINDE
0

Sparta en Heracles tarten het publiek

Sparta en Heracles zijn vanavond niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel tegen elkaar. Die uitslag gaf de matige wedstrijd feilloos weer. In blessuretijd kreeg Joey Konings van de Tukkers nog rood na een charge op de Rotterdamse verdediger Jurgen Matheij.

Adil Auassar aan de bal namens Sparta.
Volledig scherm
Adil Auassar aan de bal namens Sparta. © BSR Agency

Door Dennis van Bergen

De minuten kropen voorbij, zondagavond vroeg op Het Kasteel. Sparta en Heracles, die het publiek tot dan toe al nauwelijks hadden vermaakt, zochten in de slotfase wanhopig naar een gaatje in de doolhoven die beide defensies waren. Maar echt soepel ging het allemaal niet voor beide ploegen. 0-0 was het en bleef het in Spangen, zo bleek een paar minuten later. Een uitslag die het duel niet treffender had weer kunnen geven.

Vandaar vermoedelijk de blikken na afloop bij de 22 spelers die van het veld stapten. Blikken van vertwijfeling leken het. Van radeloosheid. Want ja, wat schiet je als ambitieuze club op met een bloedeloos gelijkspel tegen een min of meer gelijkwaardige tegenstander?

Bekijk hier de samenvatting van Sparta Rotterdam - Heracles Almelo (Premium)

Ache, spits van Sparta.
Volledig scherm
Ache, spits van Sparta. © ANP Sport

Het zal ongetwijfeld niet aan de wil van ze hebben gelegen, het feit dat de wedstrijd moeilijk door te komen was voor de bijna 10.000 toeschouwers. Gebrek aan raffinement was het vooral, waardoor zowel Sparta en Heracles in de tweede helft nauwelijks tot doelkansen kwamen. Ja, Dabney Dos Santos was één maal gevaarlijk dichtbij namens de Tukkers. Ragnar Ache poeierde nog een bal hoog over het Heracles-doel. Maar verder? Mooi moment was nog wel het hartstochtelijk applaus dat in de 63ste minuut weerklonk voor Pim Verbeek. De alom geliefde Sparta-clubman overleed vorige week op slechts 63-jarige leeftijd.

Mauro Junior van Heracles in duel met Laros Duarte van Sparta.
Volledig scherm
Mauro Junior van Heracles in duel met Laros Duarte van Sparta. © BSR Agency

Opwindend was het in de eerste helft al niet op het stormachtige Kasteel. Sparta begon nog wel aardig met een van richting veranderd schot van Mohamed Rayhi, maar zag hoe de bezoekers uit Almelo in het vervolg de betere mogelijkheden kregen via Tim Breukers (eveneens van richting veranderd schot), topschutter Cyriel Dessers en Mohammed Osman. Een vrije trap van laatstgenoemde werd knap gekeerd door doelman Ariel Harush van de Rotterdammers.

Dat was het wel zo’n beetje. Het laatste fluitsignaal van de warrige scheidsrechter Richard Martens, kort na de terechte rode kaart voor Konings, zal voor velen als verlossing hebben gevoeld.

Scheidsrechter Richard Martens trek een rode kaart voor Joey Konings.
Volledig scherm
Scheidsrechter Richard Martens trek een rode kaart voor Joey Konings. © foto: Carla Vos

Wil je de wedstrijd nog eens herbeleven? Lees dan hieronder het liveblog terug: