FC Twente trainer Garcia met Wout Brama of FC Twente na afloop van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk eind 2019, de laatste wedstrijd die Brama speelde.
Volledig scherm
FC Twente trainer Garcia met Wout Brama of FC Twente na afloop van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk eind 2019, de laatste wedstrijd die Brama speelde. © ANP Sport

Staf laat FC Twente-icoon Brama keihard vallen in gesprek met fans

‘Hij beïnvloedt spelers’Wout Brama komt dit seizoen niet meer in actie voor FC Twente. Dat valt op te maken uit de gesprekken die enkele supporters gisteravond in Hengelo hebben gevoerd met de technische staf en aanvoerder Xandro Schenk.

Volgens de staf is Brama ‘irritant voor de ploeg, en ondermijnend bezig geweest naar de trainers, de ploeg en medespelers’ en zorgt hij voor wrijving ,,Dat de jongens geen vertrouwen hebben komt mede door Wout Brama. Hij beïnvloedt spelers en heeft een slechte invloed in de kleedkamer”, zo wordt gezegd door een van de trainers.

En: „Als jullie elke keer zijn naam gaan zingen, gaat hij dat nog meer geloven.” Opvallend is dat de hoofdtrainer Gonzalo Garcia zich nauwelijks mengt in het gesprek.

Supporters te kritisch

In het gesprek van meer dan een half uur gaat het naast de inzet van de spelers ook over de strategie en de keuzes van de trainer. De supporters, zo laat de delegatie van FC Twente weten, zijn te kritisch en moeten meer achter het elftal gaan staan. Opvallend is verder dat de delegatie van FC Twente weinig zelfkritisch is en veel dingen buiten zichzelf legt.

Bij het gesprek met de supporters was de volledige technische staf betrokken. Naast hoofdtrainer Garcia ook de assistenten Sander Boschker, Peter Niemeyer, Dennis van der Rhee. 

Fans zijn het zat

Ruim 50 supporters stonden gisteravond na de 2-0 nederlaag bij Hengelo op het trainingscentrum om verhaal te halen bij de spelers en de staf. De fans zijn het gedoe rond aanvoerder Wout Brama, die al sinds de winterstop niet meer in de selectie wordt opgenomen, zat. Ook maken zich grote zorgen over de degradatiestrijd. 

Het voetbal van FC Twente is al het gehele seizoen slecht. Twente begon 2020 met vijf punten uit drie duels, maar zakte gisteravond tegen Emmen volledig door het ijs. De komende weken wacht de club een loodzware serie met onder meer duels tegen AZ, FC Utrecht, Vitesse en Ajax.

Boze supporters hebben na de nederlaag tegen FC Emmen gisteravond de bus van FC Twente opgewacht in Hengelo. Bekijk de beelden hieronder:

Supporters betuigen met een spandoek hun steun aan Wout Brama.
Volledig scherm
Supporters betuigen met een spandoek hun steun aan Wout Brama. © Emiel Muijderman
FC Twente spelers worden opgewacht door boze supporters bij het trainingscomplex bij het FBK stadion. 
Voorin in de Bus Trainer Gonzalo Garcia.
Volledig scherm
FC Twente spelers worden opgewacht door boze supporters bij het trainingscomplex bij het FBK stadion. Voorin in de Bus Trainer Gonzalo Garcia. © Emiel Muijderman
  1. Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op Abdellaoui

    Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op Abdellaoui

    Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond uitgebreid aandacht aan de aanslag op voormalig profvoetballer Yassine Abdellaoui. De voormalig speler van Willem II, NAC, Rayo Vallecano, NEC en De Graafschap werd op woensdagavond 6 februari 2019 om half 12 ’s avonds op de George Sliekerkade in Amsterdam onder vuur genomen door een onbekende schutter. Abdellaoui overleefde de aanslag op zijn leven, maar een jaar na de aanslag doet de politie nog altijd pogingen om de aanslagpleger te vinden.