Volledig scherm
© ANP

Steijn wijst tussentijdse job bij ADO af

Maurice Steijn zal dit seizoen niet als trainer bij ADO terugkeren. Het is voor de 46-jarige Hagenaar niet het moment om tussentijds in te stappen in Den Haag, waar Fons Groenendijk vorige week zijn ontslag aanbood.

Door Yorick Groeneweg

ADO-directeur Mohammed Hamdi reisde na de wedstrijd van afgelopen weekeinde tegen FC Twente (0-0) af naar Abu Dhabi. Daar probeerde hij Steijn ervan te overtuigen om in het nieuwe jaar bij ADO terug te keren. De oud-speler van de club verblijft met zijn familie nog altijd in de Verenigde Arabische Emiraten, nadat hij aan het begin van het seizoen bij Al Wahda uit zijn functie was ontheven.

Hoewel Steijn en Hamdi vandaag uitgebreid over zowel de korte als lange termijn van ADO hebben gesproken, kwamen ze nu niet tot een akkoord. Wel hebben ze voorgenomen de contacten met het oog op de toekomst warm te houden. Steijn was tussen 2011 en 2014 al hoofdtrainer bij ADO, daarna bracht en hield hij VVV in de eredivisie.

Na het vertrek van Fons Groenendijk uit Den Haag neemt zijn voormalige assistent Dirk Heesen waar bij de nummer 17 van de eredivisie.