Zijn lege stadions het voorland van het betaalde voetbal?
Volledig scherm
PREMIUM
Zijn lege stadions het voorland van het betaalde voetbal? © BSR Agency

Tien vragen over de koers van de KNVB in onzekere corona-tijden

'Kan per dag anders zijn'Geen duels in het betaald voetbal in Brabant, maar waarom wel in de rest van het land? De KNVB sprak gisteren met alle clubs over de koers in tijden van corona. Verslaggever Tim Reedijk geeft antwoord op tien prangende vragen.

1. PSV - FC Emmen, Willem II - Heerenveen en RKC - FC Groningen zijn uitgesteld om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Waarom gaan de overige zes duels in de eredivisie wel door?
Omdat de KNVB vindt dat veiligheidsregio’s (een samenwerkingsverband van onder meer politie, gemeenten, brandweer en rampenbestrijding) en het RIVM die beslissingen moeten nemen. Vooralsnog hebben alleen de ­veiligheidsregio’s in de provincie Noord-Brabant al het voetbal platgelegd voor komend weekend. De overige regio’s kunnen daartoe alsnog besluiten, maar de KNVB zal zélf in elk geval niet ingrijpen. ,,Als een regio net zoals in Brabant zegt dat er niet gespeeld wordt, dan wordt er niet gespeeld”, aldus ­directeur betaald voetbal Eric Gudde van de voetbalbond. ,,Het kan per dag anders zijn, dat hebben we gezien.”