Emiel van Engelen is sinds 18 mei 2018 gecertificeerd scheidsrechter. Heeft geen armen maar is ontzettend lenig met zijn benen. Geeft gele kaarten via de grensrechters, schud handen met zijn voeten en geeft met zijn benen zelfs buitenspel aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Emiel van Engelen is sinds 18 mei 2018 gecertificeerd scheidsrechter. Heeft geen armen maar is ontzettend lenig met zijn benen. Geeft gele kaarten via de grensrechters, schud handen met zijn voeten en geeft met zijn benen zelfs buitenspel aan. © Pix4Profs/Jan Stads

Tilburgse scheidsrechter zonder armen: ‘Spelsituaties geef ik aan met mijn voeten’

Emiel van Engelen uit Tilburg is geboren zonder armen. Toch kan hij moeiteloos meekomen in de maatschappij. Ook als scheidsrechter.

De 26-jarige Emiel van Engelen doet alles met zijn benen en voeten. Zijn huissleutel bewaart hij altijd tussen zijn tenen. Dergelijke alternatieven bedacht hij al vroeg. Zo at hij als kleuter een bakje chips leeg met zijn tenen. ,,Mijn ouders zetten gewoon een bakje voor mijn neus neer. Als kind wil je zo snel mogelijk dat bakje leeg eten, je verzint dus wel wat.”

  1. Jack de Gier kijkt terug op bewogen jaar in Deventer: ‘Echte klik met leiding GA Eagles was er niet’
    PREMIUM
    Interview

    Jack de Gier kijkt terug op bewogen jaar in Deventer: ‘Echte klik met leiding GA Eagles was er niet’

    De wegen van Go Ahead Eagles en trainer Jack de Gier zijn gescheiden. De oefenmeester uit Diemen verlaat Deventer met opgeheven hoofd, al was dat ene jaar in de Adelaarshorst niet altijd even gelukkig. ,,Het supergoeie gevoel tussen mij en de club was er niet‘’, zegt De Gier, die de slotakte van het seizoen graag anders had gezien. ,,Dat voelt teleurstellend.’’