Topweek voor Bergwijn: ‘Lekker als je weet waar je aan toe bent’

VideoDe afgelopen maanden was er veel te doen rondom de toekomst van Steven Bergwijn. Maar de PSV’er verlengde zijn contract tot 2023 en liet tegen Heracles met een doelpunt zien waarom de Eindhovenaren hem graag wilden behouden. ,,Het is lekker als je weet waar je aan toe bent.”

Met één club was PSV concreet volgens Bergwijn, maar een transfer kwam er uiteindelijk niet van. En de aanvaller is er de persoon niet naar om dan stampij te gaan maken. ,,Ik ga geen ruzie maken. Als ik ga, wil ik via de voordeur weg. Als de clubs er dan niet uitkomen, so be it. Ik ga me sowieso nog een jaar focussen en mijn best doen”, zegt Bergwijn. Met een mogelijk EK op komst kiest hij met zijn contractverlenging bij PSV ergens ook voor een stukje zekerheid. ,,Ik kijk van dag tot dag, dat is nog heel ver weg. We gaan zien wat de toekomst brengt.”

Volledig scherm
Steven Bergwijn. © BSR Agency

Bergwijn zette PSV met een afstandsschot op het goede spoor. Teamgenoten en de technische staf hadden al vaker tegen hem gezegd dat hij gewoon moest schieten. ,,Met mijn schot twijfel ik af en toe te veel, ik moet vaker schieten. Dan is het lekker dat hij erin vliegt.” Het was zijn eerste goal in de eredivisie in dit nog prille seizoen.

Pablo Rosario keek tevreden terug op de op papier lastige uitwedstrijd bij Heracles. De Eindhovenaren wonnen (0-2) en dat had de aanvoerder van PSV goedkeurend aangezien. ,,We hebben het grootste deel van de wedstrijd controle gehad, maar we hadden het veel eerder moeten afmaken. Al met al denk ik dat het een goede wedstrijd was van ons.”

Volledig scherm
Pablo Rosario. © BSR Agency
  1. Reza Ghoochannejhad scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Reza Ghoochanne­j­had scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Niet Clint Leemans, maar Reza Ghoochannejhad loopt zondagmiddag met de grootste glimlach van het veld na PEC Zwolle-RKC Waalwijk. De nieuwe spits van de Overijsselse eredivisionist kent een groots debuut met een dikke zege en vier doelpunten (6-2). Bovendien beëindigt PEC een zeer bewogen week positief, waarin trainer John Stegeman met zijn auto-ongeluk negatief in het nieuws kwam en nu weer reden heeft tot juichen.