Volledig scherm
© Getty Images

Transfer De Jong naar Barça levert fiscus 15 miljoen euro op

De belastingdienst profiteert flink van de transfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona. De fiscus strijkt zo’n 15 miljoen euro op. De middenvelder ging afgelopen zomer voor 75 miljoen van Ajax naar de Spaanse topclub. 

Algemeen directeur Frank van Mosselveld van RKC bevestigde gisteren op een supportersavond dat zijn club 1,1 miljoen euro (van de 5,7 miljoen) moet afdragen aan de belastingdienst. 

RKC krijgt een deel van de transfersom, omdat de club een gemeenschappelijke jeugdopleiding had met Willem II. Daar maakte De Jong deel van uit. Hij werd voor één euro door de Tilburgse club aan Ajax verkocht. Willem II bedong een doorverkooppercentage. RKC kreeg daar weer 40 procent van. Willem II zal nu iets minder dan 2 miljoen euro aan de fiscus moeten afdragen. Ajax betaalt volgens de calculaties ongeveer 12 miljoen euro aan de belastingdienst. 

De heffingen zijn gebaseerd op een transfersom van 75 miljoen. Die kan nog oplopen tot maximaal 86 miljoen euro. Dat is afhankelijk van het aantal wedstrijden dat De Jong voor Barcelona speelt en de prijzen die de club de komende seizoenen haalt. 

Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© AFP