Volledig scherm
Matthijs de Ligt (r) maakt in Turijn de 1-2 in het Champions Leagueduel met Juventus. © EPA

Transfer De Ligt naar Juventus moet vandaag worden beklonken

Vandaag moet de transfer van Matthijs de Ligt van Ajax naar Juventus dan eindelijk worden beklonken. Beide partijen zitten in de laatste fase van de onderhandelingen.

De 19-jarige verdediger is al wekenlang akkoord met Juventus over een 5-jarig contract. De deal tussen de Italiaanse club en Ajax laat echter al langere tijd op zich wachten. De club uit Turijn zette aanvankelijk laag in, met een bod van 65 miljoen euro waarvan 50 miljoen euro vast en 15 miljoen euro bonus, maar dat werd direct van tafel geveegd door Ajax.

In de afgelopen dagen kroop Juventus steeds meer naar het gewenste bedrag van 75 miljoen euro. Afgelopen woensdag kwam het bod van 67 miljoen euro binnen in Amsterdam, maar Ajax houdt voet bij stuk en gaat niet onder het gewenste bedrag zitten. Een transfersom die voortkomt uit de toezegging vorig jaar aan De Ligt om als club mee te werken aan een transfer in ruil voor nog een seizoen Ajax. Op basis van die afspraak zetten de Amsterdammers niet in op de hoofdprijs, maar wel op een realistische en marktconforme transfersom.

Voor beide partijen is vandaag een gewenst moment om de deal te beklinken. Ajax vertrekt morgen op trainingskamp naar Oostenrijk, terwijl voor Juventus komende week een trip naar Azië op het programma staat. Bij een definitief vertrek van De Ligt wil Ajax snel doorschakelen naar een nieuwe centrale verdediger. De Mexicaan Edson Alvarez, die voor 15 miljoen euro kan worden overgenomen van Club America, pronkt bovenaan de lijst.

Volledig scherm
De Mexicaan Edson Alvarez (r) is de beoogde opvolger voor De Ligt. © AP
  1. Avond vol bijzondere momenten levert GA Eagles keurig rapport op
    PREMIUM
    OP RAPPORT

    Avond vol bijzondere momenten levert GA Eagles keurig rapport op

    Het gaat soms hortend en stotend, glibberend en glijdend. Maar ondanks alle fysieke en sportieve hobbels van de eerste competitiemaanden heeft Go Ahead Eagles zich vrijdagavond met een 1-1 gelijkspel tegen een sterk Jong Ajax van een prima kant laten zien. Een goede eerste helft, een minder laatste halfuur. Een eerste profgoal, gemiste kansen en de revanche van een getergde doelman. Trainer Jack de Gier heeft voldoende in handen om de komende maanden de top vijf van de Keuken Kampioen Divisie aan te vallen.