Volledig scherm
© BSR Agency
2
EINDE
1
  • Steven Berghuis 52'
  • Robert Bozenik 71'
  • Mark Diemers 63'

Trefzekere Bozeník verlengt ongeslagen reeks Feyenoord

Feyenoord is AZ tot op een punt genaderd. Robert Bozeník was opnieuw het goudhaantje, in z’n eerste optreden als basisspeler tikte de 20-jarige spits een moeizaam spelend Feyenoord naar weer drie punten. 

Door Mikos Gouka

Feyenoord speelde een stroeve wedstrijd, overigens voorafgegaan door een keurig eerbetoon aan de overleden materiaalman Carlo de Leeuw. De ploeg creëerde nauwelijks kansen tegen een goed georganiseerd Fortuna Sittard. Trainer Dick Advocaat zag het van de zijkant waarschijnlijk knarsetandend aan. Net als het publiek dat snel begon te morren, vooral als Rick Karsdorp en Sam Larsson de bal weer eens verspeelden.

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord - Fortuna (premium). 

Volledig scherm
© BSR Agency

Op de bank had Advocaat, die Feyenoord in sneltreinvaart van plek twaalf naar plek drie loodste in de eredivisie, ook geen aanvallende opties. Met Sven van Beek, George Johnston, Lutsharel Geertruida, Jan Arie van der Heijden en Ridgeciano Haps had hij wel liefst vijf verdedigers naast zich zitten. Nick Marsman en Ramón ten Hove zijn keepers en Renato Tapia uiteraard middenvelder.

Het is niet voor niets dat Haps deze week in Jong Feyenoord nog een helft als linkerspits moest opdraven, een positie die hij in het verleden in de jeugd bij AZ ook weleens bekleedde. Haps is na het afhaken van Luis Sinisterra ook in beeld als aanvaller. En in de slotfase viel hij ook in op die plek.

PSV

Volledig scherm
© ANP Sport

Advocaat wilde een week voor de kraker tegen PSV graag snel afrekenen met Fortuna, maar net als de uitwedstrijd en de op twee avonden afgewerkte bekerwedstrijd bleken de Limburgers bijzonder taai.

In de tweede helft kreeg Feyenoord al snel een forse meevaller. Bas Nijhuis werd door VAR Sander van der Eijk naar het beeldscherm geloodst. Verdediger Lazaros Rota was op Robert Bozeník gebotst toen Orkun Kökcü uithaalde. Nijhuis gaf inderdaad een strafschop en aanvoerder Steven Berghuis benutte het buitenkansje. Bij Fortuna liep de frustratie meteen hoog op en Nijhuis strooide met gele kaarten voor de trainers Hofland, Aelbrecht en keeperstrainer Dijkstra.

Dat trio was niet veel later wel weer content met Nijhuis. Die werd weer door Van der Eijk naar het scherm geroepen omdat keeper Justin Bijlow op Felix Passlack was gebotst. Nijhuis gaf wederom een strafschop en Mark Diemers schoot onberispelijk raak: 1-1.

Feyenoord moest weer op zoek naar een voorsprong en die kwam er. Rick Karsdorp schoot in en Bozeník verlengde hem langs Kosolev: 2-1.

Ridgeciano Haps kwam nog voor Larsson. Feyenoord bleef moeizaam acteren, maar boekte wel weer voor de twaalfde keer op een rij een positief resultaat.

Bekijk hier de reactie van Tyrell Malacia na de wedstrijd:

Volledig scherm
© ANP Sport
Volledig scherm
© ANP Sport
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency