Volledig scherm
Mark van Bommel © BSR Agency

Van Bommel: Achteraf moet je blij zijn met de overwinning

Mark van Bommel kon na afloop van het treffen met De Graafschap alleen blij zijn met de overwinning (2-1). PSV miste enorm veel kansen en knokte zich voorbij de bezoekers. ,,Achteraf moet je blij zijn met de overwinning.”

Poll

Wie wordt er kampioen?

  • Ajax (74%)
  • PSV (26%)
57088 stemmen

De trainer van PSV noemt het duel bij Fox Sports 'vrij lastig.’ ,,We hebben genoeg kansen gehad, maar het was zo'n middag je blijft schieten en de bal er niet in gaat. Achteraf moet je blij zijn met de drie punten.”

Van Bommel zag dat zijn ploeg enorm stroef voetbalde tegen De Graafschap. ,,Er waren een paar goede aanvallen, maar dat waren er te weinig. Dit soort wedstrijden heb je er altijd tussen zitten. Het is niet dat we geen vertrouwen hebben.”

Door de magere overwinning komt PSV wel op gelijke hoogte met Ajax, maar de Amsterdammers liepen op doelsaldo nog verder uit. Met nog vier duels te gaan, lijkt het onmogelijk dat de Eindhovenaren op doelsaldo voorbij Ajax kunnen komen en moeten zij dus hopen op een misstap van Ajax.

In aanloop naar de wedstrijd tegen De Graafschap zei Van Bommel dat het in het voetbal best mogelijk is om een grote achterstand in doelsaldo in één wedstrijd weg te werken. Hij verwees toen naar de interland van Oranje tegen San Marino in 2011. Het werd toen 11-0.

Van Bommel kwam daar vanmiddag nog even op terug. ,,Wij hebben nooit over doelsaldo gesproken. Dat is door de media gedaan. Mij werd gevraagd of we een grote uitslag konden neerzetten. Dat kan, zei ik. Als voorbeeld noemde ik de wedstrijd tegen San Marino. Daar zei ik direct bij dat De Graafschap geen San Marino is.’'

Luuk de Jong maakte het winnende doelpunt voor PSV en staat alweer op 26 treffers in de competitie. ,,Zo’n wedstrijd als vandaag, die heb ik in mijn carrière al vaker meegemaakt’', aldus de aanvoerder. ,,We wilden snel een doelpunt maken, maar hadden het niet helemaal onder controle. Het liep net niet en dan is winnen het eerste wat telt. Dat hebben we gelukkig gedaan. Als je er twee, drie of vier extra maakt, en dat had gekund, praat iedereen heel anders. Natuurlijk wil je het liefst makkelijk winnen en zo veel mogelijk scoren. Soms lukt dat, soms niet.’’