Volledig scherm
© BSR Agency

Van Dijk hoopvol over Oranje-missie: ‘Heel Nederland snakt naar het EK’

Aanvoerder Virgil van Dijk was bepaald niet tevreden met de manier waarop het Nederlands elftal in de tweede helft tegen Wit-Rusland speelde. Wat hem wél tevreden stemt, is dat het EK binnen handbereik is.

Oranje nam voor rust een 0-2 voorsprong, maar liet de gastheren terugkomen tot 1-2 en speelde in de tweede helft ‘niet best’, volgens de centrumverdediger. ,,En dat is nog zacht uitgedrukt", sprak hij bij de NOS. ,,We móésten drie punten meenemen, en dat hebben we gedaan. Maar we moeten ook heel goed in de spiegel kijken en zeggen dat het niet goed genoeg was.”

Dat zat 'm in meerdere dingen, aldus Van Dijk. ,,We verloren veel ballen op het middenveld, waardoor zij konden counteren. Zij hielden het heel compact, en het veld werkte ook niet echt mee. Al geldt voor hen hetzelfde. We moeten in ieder geval naar de tweede helft kijken, dat moet beter.”

Maar, zo sloot Van Dijk content af: ,,We zijn dicht bij het EK, en dat is het allerbelangrijkst op dit moment. We willen met z'n allen naar het EK, heel Nederland snakt ernaar, wij ook als spelersgroep. Daar zijn we nu heel dichtbij, hopelijk kunnen we het volgende maand afmaken.”

  1. Jack de Gier kijkt terug op bewogen jaar in Deventer: ‘Echte klik met leiding GA Eagles was er niet’
    PREMIUM
    Interview

    Jack de Gier kijkt terug op bewogen jaar in Deventer: ‘Echte klik met leiding GA Eagles was er niet’

    De wegen van Go Ahead Eagles en trainer Jack de Gier zijn gescheiden. De oefenmeester uit Diemen verlaat Deventer met opgeheven hoofd, al was dat ene jaar in de Adelaarshorst niet altijd even gelukkig. ,,Het supergoeie gevoel tussen mij en de club was er niet‘’, zegt De Gier, die de slotakte van het seizoen graag anders had gezien. ,,Dat voelt teleurstellend.’’