Volledig scherm
Het elftal van de week van speelronde 31. © AD

Van Persie en De Jong samen in Elftal van de Week

Robin van Persie en Luuk de Jong mogen deze week samen opdraven in het Elftal van de Week, samengesteld op basis van alle prestaties in speelronde 31 in de eredivisie. 

Robin van Persie was zaterdagavond de matchwinner namens Feyenoord in de 2-1 overwinning op AZ, waarmee de ploeg van Giovanni van Bronckhorst de derde plaats zo goed als zeker binnen heeft. PSV-captain Luuk de Jong maakte in de 3-1 zege op ADO Den Haag alweer zijn 27ste goal van dit seizoen.

Vitesse-aanvaller Bryan Linssen kreeg met een 9 het hoogste cijfer van de speelronde. Hij scoorde drie keer namens Vitesse in de 4-1 overwinning op PEC Zwolle, waarvan twee keer op aangeven van de Noorse spelmaker Martin Ødegaard. 

Kik Pierie (18) en Matthijs de Ligt (19) vormen het hart van de verdediging, met Tyrell Malacia (19) en Denzel Dumfries (23) op de flanken. 

Speler van het Jaar-klassement

Luuk de Jong blijft koploper in het Speler van het Jaar-klassement met een gemiddeld beoordeling van 6,79 na 31 gespeelde wedstrijden. Matthijs de Ligt kruipt de laatste weken steeds meer richting zijn gemiddelde, maar met nog drie wedstrijden te gaan lijkt De Jong naast de topscorerstitel ook dit klassement te gaan winnen. 

Volledig scherm
Speler van het Jaar-klassement. © AD