Robin van Persie met Steven Berghuis. Beide spelers ontbreken tegen NAC.
Volledig scherm
Robin van Persie met Steven Berghuis. Beide spelers ontbreken tegen NAC. © BSR Agency

Van Persie ontbreekt tegen NAC en gooit alles op afscheid tegen ADO

Robin van Persie speelt morgen niet in de uitwedstrijd van Feyenoord tegen NAC. De 35-jarige aanvaller is niet okselfris uit de wedstrijd tegen AZ gekomen. Omdat ook Nicolai Jørgensen niet in actie kan komen door een schorsing, is de spoeling voorin dun voor trainer Giovanni van Bronckhorst. Dylan Vente is wel weer beschikbaar na twee duels schorsing.

Door Mikos Gouka

Omdat ook Steven Berghuis er door een schorsing niet bij is in Breda, moet Van Bronckhorst flink puzzelen met z’n voorhoede. De kans is groot dat Vente in de spits staat en Jens Toornstra aan de rechterkant. Orkun Kökcü, die in de laatste vijf wedstrijden slechts twee minuten in actie kwam, zou dan als diepste middenvelder kunnen acteren met Jordy Clasie en Tonny Vilhena in zijn rug.

Het lijkt er op dat Van Persie alleen nog op 12 mei speelt, thuis tegen ADO. De aanvoerder zinspeelde zelf al enigszins met de gedachte om drie dagen na zijn allerlaatste thuiswedstrijd nog in Limburg tegen Fortuna Sittard te spelen.

,,Na NAC hebben we achttien dagen geen wedstrijd’’, zegt Van Bronckhorst. ,,Dat is erg lang. Robin heeft dan de tijd om die wedstrijd te halen. Zoals ook Cuco Martina nog een kans heeft om die wedstrijd weer speelklaar te zijn. We oefenen in de tussenliggende periode besloten tegen Excelsior.’’

Dat NAC bij een nederlaag tegen Feyenoord zo goed als zeker zal degraderen, al is dat morgenavond nog niet officieel, daar is Van Bronckhorst niet mee bezig. ,,Zij moeten winnen van ons. Maar wij moeten ook nog punten pakken om derde te worden. Daar gaan we voor.’’