Volledig scherm
Robin van Persie viert zijn treffer tegen AZ. © BSR Agency

Van Persie wil eerst een jaartje afstand nemen

Nog een aantal weken en dan is Robin van Persie (35) voetballer af. Wat hij na zijn carrière gaat doen? ‘Relaxen en genieten.’ 

,,Ik wil eerst een jaartje afstand nemen. Kijken bij het paardrijden van mijn dochter en het voetballen van mijn zoon”, zei Van Persie na het gewonnen duel met AZ (2-1). ,,Misschien ga ik wel televisiewerk doen in Nederland of Engeland. Misschien ook wel niet.” 

De topscorer van het Nederlands elftal gaf te kennen geen haast te hebben met het maken van beslissingen. ,,De deur bij Feyenoord zal voor mij voor altijd open blijven staan, de rest van mijn leven.” 

Van Persie kan nog drie wedstrijden schitteren in het Feyenoord-tricot, daarna is het na zeventien seizoenen als voetballer dus voorbij. De Rotterdammers spelen woensdagavond in Breda tegen NAC.

  1. Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresenteerd’
    Degradatie Excelsior

    Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresen­teerd’

    Interim-coach Ricardo Moniz trok zich de degradatie van Excelsior behoorlijk aan. De Rotterdammer trad begin april aan als opvolger van de opgestapte Adrie Poldervaart. Moniz ging vol energie van start op Woudestein, maar kwam bedrogen uit. De ontoereikende remise op eigen veld in de return van de play-offs tegen tien man van RKC Waalwijk (1-1) betekende het einde van Excelsior in de eredivisie en waarschijnlijk ook van het dienstverband van Moniz bij de Rotterdamse club.