Volledig scherm
Dumfries (l) baalt van het gelijkspel, met naast hem Mohamed Ihattaren. © BSR Agency

‘Vervelend dat het steeds hetzelfde verhaal is bij ons’

PSV bleef ook tegen FC Twente zwalken. De ploeg van trainer Ernest Faber kreeg in de slotminuten de gelijkmaker (1-1) om de oren. Denzel Dumfries, die scoorde maar geen aanvoerder was, reageerde bij FOX Sports na de zoveelste teleurstelling van het seizoen: ,,Een stukje scherpte ontbreekt.”

Dumfries zag dat zijn ploeg tegen FC Twente mogelijkheden creëerde, maar opnieuw niet scherp was in de afronding. ,,We hebben de kansen gehad, in de eerste én de tweede helft”, aldus Dumfries, die de rode kaart van kersverse aanvoerder Ibrahim Afellay, een halfuur voor tijd, als kantelpunt zag. ,,Dan wordt het lastig.”

De rechtsback van PSV, die net als vorige week tegen VVV-Venlo (1-1) tot scoren kwam, weet waar het bij zijn ploeg aan ontbreekt. ,,Een stukje scherpte”, aldus Dumfries. ,,Zonder in verwijten te praten, het is wel vervelend dat het steeds hetzelfde verhaal is bij ons.”

Bergwijn

Dumfries en zijn ploeggenoten speelden tegen FC Twente zonder Steven Bergwijn, die afwezig was vanwege vergaande interesse van Tottenham Hotspur. Een transfer die Dumfries zijn ploeggenoot volledig gunt: ,,Natuurlijk is het een flinke aderlating voor ons. Voor hem is het een mooie stap, die hij niet kan laten liggen. Verder houd ik me niet bezig met spelersbeleid.”