Virgil van Dijk.
Volledig scherm
Virgil van Dijk. © Pim Ras Fotografie

Virgil van Dijk zet streep door EK met Oranje: 'Teleurstelling is groot, maar dit is de juiste keuze’

Virgil van Dijk gaat komende zomer definitief niet mee met Oranje naar het EK. De geblesseerde verdediger van Liverpool was de laatste weken bezig aan een race tegen de klok, maar geeft op de clubwebsite aan dat hij zich richt op de lange termijn.

 1. GA Eagles-trainer Van Wonderen wil met ruw, Engels voetbal in eredivisie blijven: ‘Het wordt loodzwaar’
  PREMIUM

  GA Eag­les-trai­ner Van Wonderen wil met ruw, Engels voetbal in eredivisie blijven: ‘Het wordt loodzwaar’

  In Terwolde gaat morgen het doek weer omhoog. Minder dan zes weken na het absolute hoogtepunt van het seizoen in het achterafzaaltje van Woudestein, staan de schijnwerpers vol gericht op Kees van Wonderen en ‘zijn’ Go Ahead Eagles. Met een kakelverse selectie, nog volledig in de steigers, trapt de Deventer club het seizoen af met de eerste training in de aanloop naar een hernieuwd optreden op het nationale hoofdpodium.
 2. Oud-spelers GA Eagles werpen blik op EK voetbal: ‘Ik snap negatieve sentiment in Nederland nooit zo goed’
  PREMIUM

  Oud-spe­lers GA Eagles werpen blik op EK voetbal: ‘Ik snap negatieve sentiment in Nederland nooit zo goed’

  De kop is eraf. Het Europees kampioenschap voetbal heeft het eerste speelweekeinde achter de rug. Een veerkrachtige zege van Oranje, sterke optredens van Engeland, Italië en België. Hoe kijken oud-spelers van Go Ahead Eagles met een Oranje-verleden aan tegen de EK-ontwikkelingen? Ugur Yildirim trapt de reeks af. De 39-jarige Apeldoorner en Onder 16-coach van GA Eagles kijkt met een Turkse-Nederlandse bril naar het EK. ,,Al dat gezeur vooraf, zo typisch Nederlands.’’