Volledig scherm
© BSR Agency
1
EINDE
WNS
1
  • Robbert Olijfveld 50'
6
strafschoppen
7
  • Gino Bosz 79'

Vogels zwichten pas na achttien penalty's voor Eagles

IJsselmeervogels gaf alles. Het was toch net niet genoeg, in de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi tegen Go Ahead Eagles: 7-8.

Door Marc Hoeben

In een lange strafschoppenserie, nodig na de 1-1 na de reguliere speeltijd plus verlenging, verdween de laatste amateurploeg uit het bekertoernooi. Even dreigde zelfs bij die penalty’s juist de eerstedivisionist uit Deventer te sneuvelen. Maikel de Harder, een geboren en getogen Spakenburger en in het dagelijks leven schilder, kon vanaf elf meter IJsselmeervogels de winst brengen. Zijn inzet werd gestopt, door doelman Hobie Verhulst.

Tranen

De Harder verliet in tranen het veld in het vissersdorp. Zijn trainer Gert Kruys reageerde tamelijk nuchter. ,,Ik moet de jongens een groot compliment geven. We hebben allemaal kunnen zien waartoe IJsselmeervogels in staat is. Natuurlijk hebben we defensief gespeeld. Maar dat moest ook wel tegen een ploeg als Eagles. Ze zijn gevaarlijk, ze scoren normaal veel. Dat hebben we in elk geval weten te voorkomen.’’

De ploeg uit Deventer moest terugkomen van een 1-0 achterstand, na een goal van Robbert Olijfveld in de 50ste minuut. Dankzij een afstandsschot van Gino Bosz bleef Go Ahead Eagles in de race voor een plek in de kwartfinales. Daarin mag het nu thuis spelen tegen FC Utrecht, dat woensdag FC Eindhoven uit de beker wipte.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency

Kruys haalde nog maar eens de schouders op. ,,Ik ben diep teleurgesteld, natuurlijk. We hadden het kunnen afmaken, dat hebben we niet gedaan. Maar ik ben heel, heel trots op deze gasten.’’

Volledig scherm
© ANP Sport